Κυριάκος Μητσοτάκης για πλειστηριασμούς: Κόψτε τον λαιμό σας και πληρώστε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρείτε τα με τους servicers για να μην χάσετε τα σπίτια σας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρμαια στις ορέξεις των τραπεζών και των funds αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο αρνείται να φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές, όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά στέλνει τους δανειολήπτες κατευθείαν στα νύχια των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καστοριά για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα βοηθήσει τον συνεπή δανειολήπτη ώστε να σώσει το σπίτι του, απάντησε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, εκεί γίνονται οι περισσότερες ρυθμίσεις που είναι οι ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ των πολιτών, των τραπεζών και των servicers κυρίως, που πλησιάζουν τα 30 δισ. Αφορούν σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας. Αυτοί ρυθμίζουν. Είναι πολύ σημαντικό γιατί προφανώς όταν κάποιος ρυθμίζει τις οφειλές του τότε δεν υπάρχει η απειλή οποιαδήποτε πλειστηριασμού».

netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ