Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τώρα χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών έπεται μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των funds, με χιλιάδες πολίτες να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ μια γυναίκα η οποία έχασε τον σύζυγό της από καρκίνο, πλέον κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, παρά το γεγονός ότι πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου της.

Όπως εξήγησε, με τον σύζυγό της πήραν δάνειο για αγορά κατοικίας, με το σκεπτικό ότι θα μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις τους, με δύο μισθούς. Περίπου τρία χρόνια μετά, ο σύζυγος της έμεινε άνεργος, ενώ στην πορεία έμαθε ότι έχει καρκίνο και μετά από σύντομη μάχη, κατέληξε.

«Είχαμε ψιλικατζίδικο στο Μαρούσι, τα είχαμε βάλει κάτω, είχαμε δυο δουλειές και έτσι ξεκινήσαμε να πάρουμε με δάνειο ένα σπίτι. Ήμασταν μια χαρά, μετά μένει ο σύζυγος χωρίς δουλειά και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ο σύζυγος αρρώστησε από καρκίνο και χάθηκε. Άρχισα να τρέχω για να σώσω αυτό το σπίτι, έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια, δεν έχω άλλη περιουσία αλήθεια σας λέω» είπε η Αφροδίτη Καραμανή και εξήγησε:

«Μπήκαμε τον Μάιο του 2019 στο νόμο Κατσέλη, πληρώνω τις δόσεις μου κανονικά με μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να εργαστώ και ξαφνικά το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, έφεραν ένα χαρτί να υπογράψω και ένα για τον σύζυγο που έχει πεθάνει. Και έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνω τις δόσεις» ανέφερε.

«Θα έπρεπε να ντρέπονται»

Από πλευράς της η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα σχολίασε: «Εφόσον ο σύζυγος απεβίωσε ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει για το δικό του ποσοστό, δηλαδή για το 50% του σπιτιού» και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να ντρέπονται. «Τώρα εγώ αν πω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που έβγαλαν το 50% αυτού του ανθρώπου σε πλειστηριασμό, θα φταίω εγώ; Θα έπρεπε να ντρέπονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ