Έσβησε αθορυβα ο ηθοποιός Νίκος Γιαννακας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ
Ο Νίκος που θα λείπει…..απ’ τις παρέες πια.
Οι παρέες, μεγάλη κουβέντα ανοίγεις για δαύτες ε;
Μια μεγάλη παρέα, ένας ολόκληρος κόσμος σε μικρογραφία.
Σε ώρα χαλάρωσης και διασκέδασης συνήθως, εκεί που άνθρωποι αφήνουν τη φαρέτρα της επιβίωσης και ξενοιάζουν. Εκεί μέσα χωρά η έπαρση, ο εγωισμός, η δοτικότητα, το χιούμορ, η ευφυία, η γνώση, η επιπολαιότητα, η καλοσύνη, η δεικτικότητα, η αφέλεια, ω ω ω Νίκο πόσα χωρούν οι παρέες.
Και ξέρεις είναι πολύ σπουδαίο γιατί σε τούτες δεν αγορεύεις, δεν παρουσιάζεις, δεν πράττεις κάτι ολοκληρωμένο, εκεί Νίκο μου λέξεις, μικρές φράσεις, ακόμα πιο μικρές συσπάσεις του προσώπου και κυρίως τα μάτια έχουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην προσωπικότητα του καθενός που τις αποτελεί.
Εκεί στα ελάχιστα διαβάζεις χαρακτήρες και πίστεψέ με είναι ότι πιο αληθινό….. αρκεί να ξέρεις να διαβάζεις το ανθρώπινο συνάφι.
Κει μέσα σε μια τέτοια μεγάλη παρέα σε συναντούσα Νίκο τα τελευταία χρόνια κι όπως όλοι μας άφηνες κι εσύ το σημάδι σου, σε γιορτές, σε σπίτια, σε ταβερνάκια, σε σκηνές θεατρικές και στο ανακαινισμένο Γκριν Παρκ που τόσο μας άρεσε.
Ήσουν πάντα χαμογελαστός, ευγενής, ήρεμος και ήμερος -ως οφείλει να είναι ο ισορροπημένος άνθρωπος, λιγομίλητος, με βλέμμα γνώστη της ουσίας της ζωής- κυρίως αυτό.
Περνούσες καλά παρατηρώντας τους ανθρώπους θαρρώ πιο, παρά σπαταλιόσουν σε περιττές κουβέντες, συζητούσες μόνο αν ήξερες οτι δεν μιλάς ούτε σε τοίχο αλλά ούτε και σε σανσκριτική διάλεκτο.
Σε κείνες τις παρέες λοιπόν Νίκο έμαθα ποιός είσαι, όχι απο εσένα, ποτέ απο εσένα, η έπαρση ήταν μια έννοια μάλλον άγνωστή σου.
Εκεί λοιπόν έμαθα πως αυτός ο ζεστός άνθρωπος πατάει το θεατρικό σανίδι απο τα μικράτα του-παιδί θαύμα λοιπόν, παιδί θαύμα χωρίς τα τραύματα που το ακολουθούν- μια νίκη σου αυτή Νίκο, σίγουρα.
Μια άλλη νίκη σου Νίκο η οικογένειά σου, η Έφη σου που γνώρισα και το πιο που χάρηκα ήταν ο τρόπος που κοιτούσατε ο ένας τον άλλο κάθε που μιλούσατε μεταξύ σας, αυτό σε ” μου είπε την ουσιαστική σχέση που είχατε – άλλη μια νίκη σου Νίκο.
Το άλλο που ήταν θαρρώ η συνέχεια της ανάσας σου ήταν το θεατρικό σανίδι, η σκηνή Νίκο που σε κράτησε πάνω της μέχρι που έφυγες απο τον μάταιο τούτο κόσμο, άλλη μια νίκη σου, σπουδαία.
Έφη να σταθείς δυνατή τούτες τις πολύ δύσκολες ώρες, η απώλεια δεν αναπληρώνεται ποτέ, η στέρηση όμως αυτή η φοβερή αίσθηση περνάει με τον χρόνο, να σταθείς κορίτσι μου στα χρόνια που μοιράστηκες μαζί του, στο παλικάρι σας που θα συνεχίσει να κουβαλά το DNA του , στην τύχη σου για την κοινή σας πορεία και να θυμάσαι πως πια θα κοιτάζεις τον ουρανό σαν κάτι πιο ….οικείο, θα τον βλέπεις κει πάνω κάθε που θα συναντάς το γαλανό του.
Καλό δρόμο στα καινούργια Νίκο θα λείπεις πια απ’ τις παρέες…
Καταγράφω το γεγονός και δεν πιστεύω ότι δεν θα σε ξαναπετύχω σε μια γωνία γελαστό, προσηνή καλό άνθρωπο.
Marthious

Αντίο αγαπημένε μας φίλε… σήμερα ακόμα μια απώλεια για το θέατρο μας και μαλιστα τοσο πρόωρα…Ο πολυτάλαντος φίλος και συνάδελφος μας που από πολυ μικρό παιδι υπηρέτησε το θέατρο ( πλάι στον Δημήτρη Μυρατ) έφυγε από κοντά μας… Θερμά συλληπηρια στην οικογένεια του κ στην αγαπημένη μας συνάδελφο σύζυγο του Εφη Θανοπουλου..

Νίκο μου παρέμεινες πάντα το γελαστο παιδί που ήσουν πάντα, από τότε που δουλεύαμε μαζί στις αξέχαστες περιοδείες της Αυστραλίας το 82… ( απ όπου και οι φωτογραφίες όπου την μάνα μας ενσαρκωνε η Όλγα Δαλεντζα που έφυγε κι αυτή πριν λίγες μέρες!!!) Καλό ταξιδι..θα σε αποχαιρετησουμε το Σάββατο στις 11 το πρωι από το Πρώτο κοιμητήριο της Αθήνας .

Ο Νίκος Γιάννακας ήταν ηθοποιός και είχε πάρει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε παίξει ο Νίκος Γιάννακας:

Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Γεννήθηκες για την καταστροφή- 1990|1990 – ANT1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Μην πυροβολείτε τον πιανίστα – 1990|1990- ΑΝΤ1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Το βαποράκι – 1990|1990 -ΑΝΤ1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Χρόνια Πολλά, Αστυνομία! – 1990|1990 – ΑΝΤ1
Εμείς κι εμείς – 1994|1994 -Mega
Η ώρα η καλή – 2004|2004 -Mega
Και… sera sera – 2005|2005 – ΑΝΤ1
Καλημέρα Ζωή – 1993|1993 – ΑΝΤ1
Λίφτινγκ – 2000|2000 – ΑΝΤ1
Μίνι μάρκετ ονείρων – 1991|1991 – ΕΤ2
Ορκιστείτε παρακαλώ – 1982|1982 – ΥΕΝΕΔ
Στη σκιά του χρήματος – 1991|1991- ΑΝΤ1
Τανγκό για τρεις – 2000|2000 – ΑΝΤ1
Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο ήταν οι παραστάσεις: Το βράδυ που η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών (2019), Η Χαρτοπαίχτρα (2001), Μαρία Στιούαρτ (2017), Μαρία Πολυδούρη (2019).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ