Επίθεση Συριζα σε Αδωνι: Εξήγγειλε για πολλοστή φορά το αυτονόητο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει ότι υπάρχουν νέες εκρηκτικές αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει σε μέτρα-παρωδία που εξοργίζουν την κοινωνία», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάνοντας λόγο για «μια ακόμη φιέστα», ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων «εξήγγειλε για πολλοστή φορά το αυτονόητο: τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων σε μια αγορά όπου εδώ και μήνες βασιλεύει η αισχροκέρδεια».

Επαναλαμβάνει, δε, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες αφορούν σε «μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς τροφίμων, στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και βιώσιμη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους», ενώ ολοκληρώνει την τοποθέτησή του, σημειώνοντας πως «μόνη λύση η πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής ανάταξης, με όρους προστασίας της κοινωνίας».

Αναλυτικά η δήλωσή του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει ότι υπάρχουν νέες εκρηκτικές αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει σε μέτρα-παρωδία που εξοργίζουν την κοινωνία. Σε μια ακόμη φιέστα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πανηγυρικά το σαρακοστιανό “καλάθι του νοικοκυριού” και εξήγγειλε για πολλοστή φορά το αυτονόητο: τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων σε μια αγορά όπου εδώ και μήνες βασιλεύει η αισχροκέρδεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει από την πρώτη στιγμή ένα σχέδιο αντιμετώπισης του πυρήνα της ακρίβειας: μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς τροφίμων, στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και βιώσιμη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους.

Η ευημερία των πολλών δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια μιας κυβέρνησης που μοναδικό της μέλημα έχει την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των “δικών της παιδιών”.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή, με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής ανάταξης, με όρους προστασίας της κοινωνίας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ