Υποδοχή “ήρωα” στον Τεντογλου – Ο ίδιος Cool και άνετος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκτός με ζητωκραυγές από το συγκεντρωμένο πλήθος έγινε o Μίλτος Τεντόγλου κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μετά τη νέα μεγάλη νίκη του, αυτή τη φορά στο μίτινγκ του Λιεβέν της βόρειας Γαλλίας, όπου σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, με άλμα στα 8.41μ.

Cool ως συνήθως, ο πρωταθλητής Ελλάδας στο μήκος, μίλησε για την -άδικη κατά τον ίδιο- απόφαση της World Athletics (πρώην IAAF) να ακυρώσει την επίδοσή του στα 8.40μ., την οποία είχε πετύχει στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα, με την (αστεία) δικαιολογία ότι… τα παπούτσια που φορούσε ήταν εκτός της εγκεκριμένης λίστας.

«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», είπε κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο ο αθλητής από τα Γρεβενά.

Αν και εκνευρισμένος για την παράλογη αυτή απόφαση, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έκατσε να… σκάσει, παρά «απάντησε» το βράδυ της Τετάρτης με μια… ακόμη καλύτερη επίδοση, η οποία και αποτελεί νέο ρεκόρ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως «ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και το ξέρουν όλοι αυτό», ενώ πρόσθεσε πως, μετά την ακύρωση του άλματός του. προσπάθησε να εξηγήσει ότι είναι αδικία. «Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι’ αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ