Ο Βασίλης Νουλέζας αποκαλύπτει: Δύο κορυφαίοι γάλαζιοι πολιτικοί στη λίστα Μίχου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομερές καταγγελίες από τον γνωστό ποινικολόγο Βασίλη Νουλέζα για την υπόθεση του Κολωνού. Ο δικηγόρος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε ότι ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος του είχε αναφέρει τουλάχιστον δύο ονόματα πασίγνωστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμπλέκονται στον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού.

Ο κ. Νουλέζας κατήγγειλε εσκεμμένη καθυστέρηση και συγκάλυψη από την πλευρά των διωκτικών και ανακριτικών αρχών, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι ακόμα και τα δύο κινητά και το ένα τάμπλετ που έχουν βρεθεί κρυμμένα στο μαγαζί του Μίχου από εργάτες και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί από τους αστυνομικούς, δεν έχουν αξιοποιηθεί!

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι έχει στα χέρια του την λίστα των 213 ατόμων και πως ήδη θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή τουλάχιστον 50 άτομα.

Θεώρησε ότι ο Μίχος υπολογίζει σε μία υπόγεια συμφωνία προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό όσον αφορά την εμπλοκή επώνυμων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θεωρεί βέβαιο πως εάν δεν τον αποφυλακίσουν όπως του έχουν υποσχεθεί, τότε θα μιλήσει και θα δώσει τα ονόματα που διαθέτει.

Ο ίδιος ο Βασίλης Νουλέζας τόνισε πως βάζει τον εαυτό του σε κίνδυνο αποκαλύπτοντας όλα αυτά τα πράγματα, ενώ παράλληλα κινδυνεύει να βρέθηκε κατηγορούμενος, αλλά ως μοναδικό στόχο έχει να κινητοποιήσει την δικαιοσύνη προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα και να οδηγηθούν και οι επώνυμοι στο γραφείο του ανακριτή.

«Θα καταλήξεις σαν τον Χίο»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Καψαμπέλη για ποιο λόγο δεν λέει ονόματα, ο Νουλέζας αφού διευκρίνισε ότι οι περιγραφές που κάνει είναι αρκετά δεικτικές για να καθοδηγήσουν τις διωκτικές αρχές, τον παρέπεμψε σε μία «συμβουλή» που του έδωσε δημοσιογράφος πανελλαδικού καναλιού: Πρόσεξε, μην βρεθείς σαν τον Στέφανο Χίο! Υπονοώντας σαφώς δολοφονική ενέργεια εις βάρος του, όπως ακριβώς έγινε και με τον γνωστό δημοσιογράφο.

Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι θα επισκεφθεί τις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται ο Ηλίας Μίχος, προκειμένου να τον πείσει να μιλήσει ώστε να βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος, έχοντας ως δεδομένο ότι η συνεργασία του με τις αρχές θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ποινή του, αλλά κυρίως επειδή έχει ηθική υποχρέωση να αποκαλύψει τα ονόματα των επωνύμων που βίαζαν το μικρό κορίτσι.

Απόστολος Λύτρας για υπόθεση Κολωνού: «Υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματά τους»

Αναφορά στην ανατριχιαστική υπόθεση των βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό, έκανε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της ανήλικης και μάλιστα προαναγγέλλει νέες συλλήψεις.

«Το κορίτσι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, κάθε φορά που καλείται να αναγνωρίσει κάποιον βιώνει ξανά και ξανά τον εφιάλτη» εξηγεί και τονίζει, σχετικά με τη μητέρα της ανήλικης, ότι «με το που παρέλθει η νόμιμη προθεσμία θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτημα αποφυλάκισης».

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα της 37χρονης μητέρας είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το σκεπτικό ότι η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί.

Ο Απόστολος Λύτρας σχολίασε και τις νέες συλλήψεις για την υπόθεση κάνοντας σαφές πως: «θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματά τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ