Κολωνος – 12χρονη: Κλεισμένη στο σπίτι, κυκλοφορεί με κουκούλα, είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την κατάσταση στην οποία ζει η 12χρονη από τον Κολωνό η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης βιασμών και μαστροπείας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αναφέρθηκε η δικηγόρος, Αναστασία Ταραχοπούλου η οποία εκπροσωπεί την ανήλικη και την 37χρονη μητέρα της.

«Το παιδί έχει αφεθεί στην τύχη του. Το μόνο που έχει είναι μια ψυχολογική υποστήριξη, μία φορά την εβδομάδα σε μία απόσταση 50χλμ από το σπίτι του. Δεν έχει καμία άλλη μέριμνα από την πολιτεία» είπε επίσης η δικηγόρος που εκπροσωπεί την ανήλικη αλλά και την 37χρονη μητέρα της.

Όσον αφορά την κατ’ οίκον διδασκαλία που έχει ζητηθεί και ήταν σύμφωνος και ο παιδοψυχολόγος, αυτό που τελικά δόθηκε ήταν κατ’ ιδίαν διδασκαλία, να διαβάζει δηλαδή μόνη της η 12χρονη στο σπίτι.

Η κ. Ταραχοπούλου πρόσθεσε για την 12χρονη η οποία μένει πλέον με συγγενείς της:

«Είναι κλεισμένη στο σπίτι, κυκλοφορεί με κουκούλα, δεν θέλει να συναντήσει άνδρες. Τώρα το παιδί “ξεκλειδώνει” και αρχίζει και καταλαβαίνει τι πραγματικά του έχει συμβεί. Δεν έχει επαφή με κανέναν, παρά μόνο με το αδελφάκι του που ζούνε μαζί. Είναι προβληματισμένο. Στεναχωριέται πολύ για τη μητέρα του, για την οποία φωνάζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι είναι αθώα. Αισθάνεται ενοχές γιατί η μάνα του είναι στη φυλακή. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αυτό παιδί θέλει καταρχήν καθημερινή ψυχολογική υποστήριξη».

Η δικηγόρος αναφέρθηκε επίσης στις καταθέσεις που πρέπει να δώσει η μικρή οι οποίες διαρκούν πολλές ώρες. Μάλιστα, είπε πως η 12χρονη υποβάλλεται σε εξέταση στην ΓΑΔΑ και όχι στο σπίτι της, γεγονός που την επηρεάζει πολύ ψυχολογικά, αφού την έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τα περιστατικά κακοποίηση της.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος οι οποίοι βίαζαν την 12χρονη. Μάλιστα, φέρεται η μικρή να έχει «δείξει» και άλλα άτομα οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν παιδιά!

Με «επίκεντρο» το μαγαζί του Ηλία Μίχου στον Κολωνό, δεκάδες άνδρες κάθε ηλικίας, όλοι τους πολίτες «υπεράνω πάσης υποψίας» που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή, είχαν σχηματίσει ένα «κύκλωμα» με θύμα τη 12χρονη, πάνω στην οποία ικανοποιούσαν τις διεστραμμένες ορέξεις τους.

Γιατροί, μαγαζάτορες, υπάλληλοι, άνθρωποι του μεροκάματου οι οποίοι δραστηριοποιούνταν πολύ κοντά στο σούπερ μάρκετ του Μίχου, ερευνώνται από τις αρχές και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις. Ευυπόληπτοι πατεράδες βίαζαν το ανήλικο κορίτσι στα σπίτια, τα μαγαζιά ή τα αυτοκίνητά τους και μετά πήγαιναν και αγκάλιαζαν τα παιδιά τους. Ενας εξ αυτών και ο 65χρονος δερματολόγος, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος και προφυλακίστηκε σήμερα, μετά την απολογία του.

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν τα όσα άκουγαν από το στόμα της ανήλικης στη νέα της κατάθεση, με τις περιγραφές της για τα όσα βίωσε στα χέρια των βιαστών της να προκαλούν ανατριχίλες. «Στον δερματολόγο με έστελνε ο Ηλίας. Στο ιατρείο του έγινε ό,τι έγινε. Ο Ηλίας μου έλεγε “έχει λεφτά αυτός και θα είναι καλός πελάτης”. Υπάρχουν όμως κι άλλοι άντρες… Ξέρω πού είναι τα σπίτια τους. Κάποια είναι κοντά στο μαγαζί του Ηλία, κάποια πιο μακριά. Πήγαινα και σε έναν οδοντίατρο», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η 12χρονη.

«Ένας παντρεμένος με δύο κόρες μού ζητούσε να πάμε ταξίδι»

Oι περισσότεροι φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά το παιδί με «ταρίφα» 50 ευρώ σε σπίτια, μαγαζιά και αυτοκίνητα. Μάλιστα, κάποιοι υπερέβαιναν τα όρια, όπως ο 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τα αρχικά Μ.Α., ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε, ο οποίος, σύμφωνα με όσα είπε η 12χρονη στους παιδοψυχολόγους του Τμήματος Ανηλίκων, τής ζητούσε να φύγουν παρέα για διήμερα ταξίδια.

«Βρεθήκαμε τρεις – τέσσερις φορές. Ήταν παντρεμένος, είχε δυο κόρες, ένα άσπρο αμάξι. Ήταν παχουλός, το αμάξι του ήταν ηλεκτρικό. Μου είχε προτείνει να πάμε καλοκαιρινό διήμερο. Ήξερε ότι είμαι 16 χρονών και μου έδινε 50 ευρώ», είπε σχετικά η ανήλικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη είχε εξιστορήσει στις αρχές «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες για τις συνευρέσεις της με τους κατηγορούμενους, κάτι που σημαίνει ότι η αναγνώρισή τους δεν προκύπτει μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και μέσω στοιχείων από την προσωπική τους ζωή. Φέρεται, μάλιστα, να έχει περιγράψει αναλυτικά στοιχεία από την οικογενειακή τους ζωή, καθώς οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα ομιλητικοί, με κάποιους εξ αυτών να μιλούν στο 12χρονο κοριτσάκι ακόμα και για τις σχέσεις τους με τις γυναίκες τους.

Η ανήλικη εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο Ηλίας Μίχος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από όλα και ότι η μητέρα της δεν έχει καμία εμπλοκή. «Το παιδί από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι πίσω από όλα είναι ο Ηλίας Μίχος, βγάζει συνεχώς εκτός κάδρου τη μητέρα του. Κλαίει, φωνάζει και λέει συνεχώς ότι η μητέρα του δεν έχει καμία σχέση και δεν γνώριζε και μάλιστα λέει ότι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Μίχος, ότι η μάνα του δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά», υποστήριξε η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε νέους κατηγορούμενους

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν σήμερα οι νέοι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πλήρωσαν για να βρεθούν ερωτικά με τη 12χρονη. Μετά το τέλος των απολογιών τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν να στείλουν στη φυλακή τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και ο 65χρονος δερματολόγος.

Οι συλληφθέντες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις της 33ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα για περισσότερες από έξι ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τις αναγνωρίσεις που είχε κάνει το 12χρονο κοριτσάκι, καταθέτοντας δυο φορές στην υποδιεύθυνση ανηλίκων, αλλά δεν έπεισαν.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος Πακιστανικής καταγωγής, στον οποίο ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν περιοριστικούς όρους, εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Στο στόχαστρο της ανάκρισης βρίσκονται και άλλα πρόσωπα, τα οποία ήδη έχουν εντοπιστεί από τις αρχές. Μέχρι τώρα για την υπόθεση του Κολωνού διώκονται 19 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Και πασίγνωστοι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται στον βιασμό της 12χρονης

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας προέβη σε τρομερές καταγγελίες για την υπόθεση του Κολωνού, καθώς, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος τού είχε αναφέρει τουλάχιστον δύο ονόματα πασίγνωστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμπλέκονται στον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού!

Ο κ. Νουλέζας κατήγγειλε εσκεμμένη καθυστέρηση και συγκάλυψη από την πλευρά των διωκτικών και ανακριτικών αρχών, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι ακόμα και τα δύο κινητά και το ένα τάμπλετ που έχουν βρεθεί κρυμμένα στο μαγαζί του Μίχου από εργάτες και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί από τους αστυνομικούς, δεν έχουν αξιοποιηθεί. Ο δικηγόρος δήλωσε, επίσης, ότι έχει στα χέρια του τη λίστα των 213 ατόμων και πως θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στη φυλακή τουλάχιστον 50 από αυτούς.

Θεωρεί δε ότι ο Μίχος υπολογίζει σε μία «υπόγεια» συμφωνία, προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό, όσον αφορά στην εμπλοκή επώνυμων πολιτικών της κυβέρνησης, ενώ θεωρεί βέβαιο, πως εάν δεν τον αποφυλακίσουν, όπως του έχουν υποσχεθεί, τότε θα μιλήσει και θα δώσει τα ονόματά τους.

Νέα αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει η μητέρα της 12χρονης

Στο μεταξύ, νέα αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η μητέρα της 12χρονης, με τον Απόστολο Λύτρα, δικηγόρο της προφυλακισμένης γυναίκας, η οποία φέρεται ως ποινικά εμπλεκόμενη στην ίδια υπόθεση, να δημοσιοποιεί την πρόθεσή της να ζητήσει εκ νέου την άρση της προσωρινής της κράτησης, εμμένοντας στην αρχική υπερασπιστική της θέση ότι δεν έχει διαπράξει απολύτως καμία αξιόποινη πράξη.

«Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης», δηλώνει σχετικά στην ανακοίνωση του ο Απόστολος Λύτρας.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δικηγόρος σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Όπως, ενημερωθήκαμε σήμερα πραγματοποιήθηκε σύλληψη πέντε έτερων προσώπων, κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στην υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι και κλήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Είναι δεδομένο πως επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και κατά άλλων προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί και αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα των ήδη κατηγορούμενων. Η εντολέας μας αναμένει από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα απαραίτητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης.

Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ