Documento: Τεράστιο σκάνδαλο με ζημιά 2 εκατομμύρια σε βάρος του Δημοσίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζημιά 2.000.000 ευρώ υπέστη το Δημόσιο από τις απευθείας αναθέσεις που υπέγραψε η @SofiaNikolaou_ μέσα σε ένα χρόνο, από τον Μάρτη του 2020 έως τον Μάρτη 2021, με το επιχείρημα της προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ!

Τα ευρήματα δείχνουν το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου. Εταιρείες πωλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid test, γάντια κτλ) στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω από ότι σε άλλους φορείς του Δημοσίου!

257A5E75 15AA 47AD B946 D62E4D6236F9

Κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να έχουν ιδρυθεί λίγο πριν συνάψουν σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, δίχως σχετική εμπειρία. Μία από αυτές, ιδρύθηκε ημέρα Κυριακή από υπάλληλο γνωστού γυμναστηρίου της Κηφισιάς και ελάχιστες μέρες μετά έλαβε ανάθεση ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Κάποιες άλλες, ενώ δηλώνουν συγκεκριμένες διευθύνσεις ως έδρα, όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κάνουν έφοδο διαπιστώνουν ότι ουδέποτε λειτουργούσαν εκεί, όπως αποκαλύπτει το #documento Η εντολή ελέγχου δόθηκε στο ΣΔΟΕ στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το Μάιο του 2021 κατά της Σοφίας Νικολάου, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Οι Πολακης, Σπιρτζης και Ξανθόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ