Παρέμβαση του Ρουβικωνα σε κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Αιγάλεω για απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το rouvikonas.gr:Τα αφεντικά δεν σταματάνε ποτέ να μας εκπλήσσουν. Ή, για το πούμε καλύτερα, δεν σταματάνε ποτέ να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Έναν κανόνα που λέει το εξής. Όσο και να θες εσύ να δουλέψεις με αξιοπρεπείς όρους, ακόμη και με τα σημερινά μεροκάματα πείνας, εμείς θα σε ξεζουμίσουμε, θα σε πατήσουμε κάτω, κι όταν δούμε ότι μας προκαλεί οικονομική ζημιά η παρουσία σου, θα σε πετάξουμε.

Ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς είναι γνωστό πως επικρατεί στην αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, και αποδείχθηκε για ακόμη μια αφορά με την πρόσφατη απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης από κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Αιγάλεω, με τη δικαιολογία τάχα ότι “δεν τηρούσε τις διαδικασίες”. Κλασική περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας, μιας και το “δεν τηρείς τις διαδικασίες” σημαίνει μονάχα ένα πράγμα. Δεν γουστάρουμε να σε πληρώνουμε αν αρρωστήσεις ή διαγνωστείς με πρόβλημα υγείας, διότι πολύ απλά μας είσαι οικονομικό βάρος και μάλλον δεν θα μπορέσουμε να σε ξεζουμίσουμε όσο θέλουμε. Αν έχεις συμπληρώσει μάλιστα και διετία ή τριετία, δεν θα κάτσουμε να σου πληρώνουμε έξτρα επιδόματα και απαιτήσεις.

Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι κάποιος “δεν τηρεί τις διαδικασίες”. Ότι στο ζύγι ζημιάς-κέρδους, το κέρδος είναι λιγότερο για το αφεντικό.

Για ποιες διαδικασίες, όμως, κάνει λόγο ο ΑΒ Βασιλόπουλος; Τις τηρεί από την πλευρά του;

Προφανώς και όχι. Ο ΑΒ είναι γνωστή γαλέρα.

Όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ), οι μισθοί πείνας του Βασιλόπουλου συνοδεύονται και από απλήρωτες υπερωρίες και εξαντλητικά ωράρια, εργαζόμενοι να μεταφέρονται από πόστο σε πόστο, τμήμα σε τμήμα, ανάκατες βάρδιες, πρωινές, ενδιάμεσες και βραδινές, ρεπό και άδειες όποτε καπνίσει της εργοδοσίας, ατελείωτη ορθοστασία, κλπ.

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος, και κάθε Βασιλόπουλος, κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Εξαντλούν και τρομοκρατούν εργαζόμενους με γνώμονα το κέρδος και τις ανάγκες της μεγαλύτερης κερδοφορίας τους, κι όλα αυτά πατώντας πάνω στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Αν νομίζουν πως θα κάτσουμε να τους κοιτάμε, γελιούνται.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ρουβίκωνας

%CE%B1%CE%B21%CE%B1%CE%B22%CE%B1%CE%B23%CE%B1%CE%B24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ