Τι αναγράφεται στον ταφο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με κεφαλαία Ελληνικά γράμματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε σήμερα στο Τατόι τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του.

Πιο συγκεκριμένα στο μνήμα αναγράφονται τα εξής: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β’ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 – ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Επίσης στον τάφο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας υπάρχει και το απόσπασμα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο: «Ο Θεός αγάπη εστί. Και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ». Σύμφωνα με θρησκευτικούς αναλυτές αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

Το τρισάγιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το Σάββατο, παρουσία 250 καλεσμένων, επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος γονάτισαν στις θέσεις τους σε ένδειξη σεβασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ