Θύμα Ρώσων φαρσέρ η Μέρκελ: Προσποιήθηκαν ότι την κάλεσε ο Ποροσένκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Οι φαρσλερ της τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, όπως δείχνουν αποσπάσματα της συνομιλίας που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ένα τηλεφώνημα, στο οποίο ο καλών είχε ισχυριστεί ότι ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο», δήλωσε στο Deutsche Presse-Agentur μια εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου.

Στην ηχογράφηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, την οποία άκουσε το POLITICO, ο ψεύτικος Ποροσένκο ζητούσε τη γνώμη της Μέρκελ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία του Μινσκ, τον Λευκορώσο Αλεξάντερ Λουκασένκο και τις πολωνικές απαιτήσεις αποζημίωσης για τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας.

Προς το τέλος, πρότεινε μάλιστα να συνεχίσει να μιλάει στα ρωσικά για να «ενοχλήσει τον Πούτιν». Η Μέρκελ απάντησε: «Όχι, σίγουρα δεν θα το κάνουμε αυτό … τα ρωσικά μου είναι ακόμη χειρότερα από ό,τι ήταν το 2014».

Η Μέρκελ είπε στην ηχογράφηση ότι η συμφωνία του Μινσκ είχε κερδίσει πολύτιμο χρόνο για την Ουκρανία. Ωστόσο, δεν είπε κάτι αποκαλυπτικό, τάχθηκε υπέρ της ενότητας της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία και τόνισε ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί ένα «δεύτερο δημόσιο μέτωππ».

«Θα ήμουν εντάξει αν αυτό παρέμενε μια συζήτηση μεταξύ μας», δήλωσε η Μέρκελ.

Στο τέλος έγινε επίσης σαφές ότι η Μέρκελ αισθάνθηκε άβολα με ορισμένες ερωτήσεις και θέλησε να τερματίσει την κλήση.

Οι δύο φαρσέρ είναι οι Αλεξέι Στολιάροφ και Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ, γνωστοί ως Lexus και Vovan. Οι κωμικοί, που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, έχουν επανειλημμένα ξεγελάσει διασημότητες και πολιτικούς -μεταξύ των οποίων ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο πρώην ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον- προσποιούμενοι ότι είναι σημαντικές προσωπικότητες.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ