Σχέδιο ειρήνευσης – παγίδα από την Κίνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σχέδιο είναι εξαιρετικό, αλλά φαίνεται ότι θα το απορρίψει η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. Αυτό θα δώσει την δικαιολογία στην Κίνα, να συνδράμει στρατιωτικά την Ρωσία, έχοντας ως επιχείρημα ότι η άλλη πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει την ειρήνη.

Έναν χρόνο μετά την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου, η Κίνα όπως είχε ανακοινώσει, δίνει στη δημοσιότητα το σχέδιο ειρήνευσης. Αυτά είναι τα βασικά σημεία:

Σεβασμός στην κυριαρχία όλων των χωρών.

Κατάργηση όλων των κυρώσεων οι οποίες δεν έχουν επιβληθεί από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ασφάλεια μίας χώρας δεν μπορεί να διασφαλίζεται εις βάρος της ασφαλείας μιας άλλης χώρας.

Πλήρη αντίθεση στην ανάπτυξη και χρήση βιολογικών και χημικών όπλων από οποιαδήποτε χώρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η περιφερειακή ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ενδυνάμωση και την επέκταση περιφερειακών συμμαχιών (εννοεί το ΝΑΤΟ)

Πυρηνικά όπλα δεν γίνεται και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να συμβεί.

Άμεση εκεχειρία και παύση πυρός, ώστε να αποτρέψουμε την ουκρανική κρίση από περαιτέρω διεύρυνση ή να τεθεί εκτός ελέγχου.

Διατήρηση της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων, απαγόρευση οποιασδήποτε επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις.

Σταδιακή προώθηση αποκλιμάκωσης και διευκόλυνση για μία τελική και βιώσιμη εκεχειρία.

Αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι η μόνη βιώσιμη οδός για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.

Αναμένεται να δούμε πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα γίνει δεκτό και από την Ρωσία και από την Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ