Δέχτηκαν στη μοριοδότηση των νέων συνοριοφυλάκων τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τα εικονικά σύμφωνα συμβιώσεως, μέσω των οποίων πολλοί από τούς 250 νέους συνοριοφύλακες, πού μόλις ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, προσπάθησαν να αποφύγουν να τοποθετηθούν στην παραμεθόριο. Η εντολή αφορά στην διερεύνηση ενδεχομένης διαπράξεως ποινικών αδικημάτων.

Να σημειωθεί ότι με τα 5 έως 7 μόρια πού προστίθενται στους παντρεμένους, μπορούσαν να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως. Και γεννάται φυσικά το ερώτημα: τα σύνορα ποιος θα τα φυλά αν οι συνοριοφύλακες παραμένουν στα μετόπισθεν;

Συγκεκριμένα, όταν οι 250 κατετάγησαν στην Σχολή Αστυνομίας Διδυμοτείχου, 6 από αυτούς ήσαν παντρεμένοι. Αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, 40 κατέθεσαν ψευδή σύμφωνα συμβιώσεως μεταξύ των οποίων και με άνδρα! Και καθώς το Αρχηγείο της Αστυνομίας πληροφορήθηκε ότι άλλοι 65 ήταν έτοιμοι να καταθέσουν και αυτοί σύμφωνα συμβίωσης, διετάχθη σχετική έρευνα την οποία ακολούθησε και η εισαγγελική παραγγελία. Είναι τουλάχιστον παράλογο, λίγες μόλις μέρες μετά την αποφοίτηση, 105 από τους 250 να αποφάσισαν να δεσμευθούν και μάλιστα με άνδρες ή με γυναίκες δυσαναλόγου ηλικίας.

Όμως, όπως αποκάλυψε το evros-news.gr, στη μοριοδότηση των νέων 250 συνοριοφυλάκων «μέτρησαν» κανονικότατα τα περίεργα σύμφωνα συμβίωσης! Και έτσι εξασφάλισαν την τοποθέτηση τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το evros-news.gr, υπάρχουν συνολικά 30 Σύμφωνα Συμβίωσης.

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών 19 Σύμφωνα Συμβίωσης και 3 γάμους, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού 7 Σύμφωνα Συμβίωσης, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου 2 Σύμφωνα Συμβίωσης και 2 γάμους

Για τους 135 που τοποθετούνται στη Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Κυπρίνου και το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, υπάρχουν μόνο 2 Σύμφωνα Συμβίωσης και όλοι οι υπόλοιποι είναι άγαμοι.

Δηλαδή χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης, κάποιοι από τους νέους Συνοριοφύλακες πέτυχαν και παρέκαμψαν την αρχική σειρά κατάταξης και ξεπέρασαν συναδέλφους τους που δικαιούνταν να βρεθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:

Άνδρας με σειρά κατάταξης 162, τοποθετήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ξεπερνώντας με το Σύμφωνο Συμβίωσης 47 συναδέρφους του
Τέσσερις γυναίκες Συνοριοφύλακες, με αρχική θέση κατάταξης 150, 141, 131 και 124, χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης μπήκαν στους 48 που τοποθετούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών
Ένας άνδρας και μία γυναίκα με θέσεις 134 και 123 αντίστοιχα, χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης παρέκαμψαν συναδέρφους τους και τοποθετήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης
Ένας άνδρας και δυο γυναίκες Συνοριοφύλακες με θέσεις 148, 140 και 129 αντίστοιχα, χάρη στα Σύμφωνα Συμβίωσης που κατέθεσαν, μπήκαν στους… προνομιούχους 115 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, παίρνοντας τις θέσεις συναδέρφων τους.
Για το σοβαρότατο αυτό θέμα είχε μάλιστα τοποθετηθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δηλώνοντας: «Στον Έβρο είχαμε και κάτι ανάποδο, θέλω να το πω γιατί πρέπει να είμαστε πάρα πολύ εντάξει και πάρα πολύ ειλικρινείς: Δυστυχώς υπήρξαν ορισμένοι από τους 250 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ψευδέστατα δήλωσαν σύμφωνα συμβίωσης. Έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα και ποινική έρευνα από την δικαιοσύνη και είναι προφανές ότι όσοι νομίζουν ότι θα αρχίσουν την πορεία τους και την σταδιοδρομία τους στην Ελληνική Αστυνομία με παρανομίες, είναι πολύ γελασμένοι και δεν πρόκειται ποτέ να προσληφθούν. Όποιος έχει το εθνόσημο στην στολή του, θα πρέπει να το έχει στο μυαλό και στην καρδιά του με πράξεις».

Πλέον ο κύριος υπουργός είναι εκτεθειμένος, αφού οι συγκεκριμένοι «έξυπνοι» κατάφεραν τον σκοπό τους.

Όμως η υπόθεση αναδεικνύει και ένα τεράστιο θέμα κριτηρίων επιλογής των νέων πού δηλώνουν υποψήφιοι για τέτοιες θέσεις. Ίσως τελικά τα αντικειμενικά κριτήρια να μην είναι τόσο αντικειμενικά ή τουλάχιστον όχι τόσο ρεαλιστικά. Δεν αρκεί να είναι κάποιος καλός μαθητής για να γίνει καλός συνοριοφύλακας. Είναι απαραίτητες και άλλες αρετές για τους νέους, πού θα αναλάβουν την φρούρηση των συνόρων, αλλά και των πόλεων και των νησιών και όλης της επικράτειας. Οι διαδικασίες επιβάλλεται να αναθεωρηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ