ΥΠΕΞ Ρουμανίας για Μολδαβία «απαράδεκτες οι τεχνητές εντάσεις της Ρωσίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας καταδίκασε την Παρασκευή τους «αβάσιμους ισχυρισμούς» που περιέχονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με

την περιοχή της Υπερδνειστερίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, καθώς και την «απειλητική και προκλητική» ρητορική που χρησιμοποιήθηκε από τη ρωσική διπλωματία, αφού η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το Κίεβο ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Υπερδνειστερία θα θεωρηθεί επίθεση στη Ρωσία.

«Η σκόπιμη διάδοση πληροφοριών χωρίς αντιστοιχία με την πραγματικότητα στο έδαφος είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη προσέγγιση στο τρέχον πλαίσιο ασφαλείας, όπου η Ρωσική Ομοσπονδία εντείνει τον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Αυτή η προσπάθεια τεχνητής δημιουργίας έντασης και αποσταθεροποίησης στην περιοχή και σε σχέση με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι απαράδεκτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας καλεί για ευθύνη, για την εγκατάλειψη της επιθετικής, κλιμακούμενης και προκλητικής ρητορικής, καθώς και για απομάκρυνση από οποιεσδήποτε δηλώσεις και πράξεις που ενδέχεται να επηρεάσουν τη σταθερότητα της περιοχής και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας».

TVR Moldova

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ