Ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξακολουθούν να μετρούν νεκρούς από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία, με τον τραγικό απολογισμό των φονικών Ρίχτερ να υπερβαίνει, πλέον, τους 50.000 ανθρώπους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) οι νεκροί στην Τουρκία λόγω των σεισμών ανέρχονται -μέχρι στιγμής[ σε 44.218,την ώρα που στη Συρία, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ξεπερνούν τις 50.000.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα εξέδωσε νέους κανονισμούς ανοικοδόμησης για τις περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς στις αρχές του μήνα, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε εταιρίες ή φιλανθρωπικούς οργανισμούς να βοηθήσουν στο επιτακτικό έργο της ανέγερσης νέων κατοικιών για τα εκατομμύρια ανθρώπους που χρειάζονται νέα στέγη μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, ιδιώτες, φορείς και οργανισμοί θα μπορούν να κατασκευάζουν κατοικίες και χώρους εργασίας που θα μπορούν να προσφέρουν ως δωρεά στο υπουργείο αστικοποίησης και εκείνα τα ακίνητα θα δοθούν στη συνέχεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών αναφέρουν ότι πάνω από 160.000 κτίρια, με 520.000 διαμερίσματα κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην Τουρκίαστους πρόσφατους σεισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ