Η ασυδοσία Μητσοτάκη είναι χειρότερη από την ακρίβεια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στο corfu channel και στην εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ανέφερε ότι:

Χειρότερο από την ακρίβεια είναι η ασυδοσία.
Οι πολιτικοί σχεδιασμοί του Κυβερνητικού Επιτελείου γίνονται αποκλειστικά για να δημιουργούν γιγαντιαία κέρδη σε δύο τρεις μεγάλες εταιρείες, σε κάθε κάθε τομέα της οικονομίας, είτε αυτό είναι ενέργεια,είτε είναι διατροφή, είτε τηλεφωνία ή καύσιμα.
Η κοινωνία ζει με προεκλογικά επιδόματα.Ζούμε με επιδόματα και πρέπει να πανηγυρίζουμε γι αυτό.Κατηγορούσαν την προηγούμενη Κυβέρνηση και κάνουν χειρότερα.
Δεν έχουμε καπιταλισμό έχουμε δικτατορία 2-3 εταιρειών.Που είναι ο ανταγωνισμός.Που είναι η ελεύθερη αγορά?
Όταν σηκώνει το κεφάλι του ο πολίτης έχει ένα σύστημα ολόκληρο που του παρουσιάζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ότι η μόνη μας προοπτική είναι να τρώμε εκπτωτικά μακαρόνια και να εργαζόμαστε ως γκαρσόνια .
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει εισπράξει από τους φορολογούμενους πολίτες 50 δισ. φέτος (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022) από 42 δισ. πέρυσι.
Παίρνει δηλαδή από μισθωτούς , συνταξιούχους ,επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις 8 δισ. € παραπάνω από πέρυσι και επιστρέφει με το λεγόμενο food pass 650.000.000 ευρώ.
Πάνω από 6 στα 10 νοικοκυριά δήλωσαν ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν έχει συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακρίβειας. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 51,1% των νοικοκυριών θεωρεί πως η αύξηση μισθών και συντάξεων είναι καταλληλότερο μέτρο και το 28,6% την μείωση φόρων και τελών στα καύσιμα.
Στην ενέργεια η εξάρτηση της τιμολόγησης από το κόστος του ακριβότερου παραγωγού δημιουργεί υπερκέρδη στους παρόχους και απόγνωση στους καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ