Σκάνδαλο: Άφησαν ελεύθερο νονό της νύχτας και κρατούν μέλος της συμμορίας του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι τηρούν κάποιοι δικαστές στον Πειραιά, οι οποίοι χορήγησαν αναστολή σε κατηγορούμενο ως «νονό της νύχτας», αν και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 28 έτη κάθειρξη, ενώ αντίθετα δεν χορήγησαν αναστολή σε μέλος της συμμορίας του που καταδικάστηκε σε μόλις 8 έτη κάθειρξη για την ίδια υπόθεση.

Έτσι έκριναν οι ίδιοι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, γεγονός που δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα, αν αναλογιστεί κανείς πως, κατά… διαβολική σύμπτωση, μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας που δραστηριοποιείται σε εκβιάσεις και «προστασίες» καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή, είχαν αποφυλακιστεί λόγω λήξης του 18μηνου, ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη…

Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση, η οποία ήδη απασχολεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ενώ έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με επιστολή του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, του οποίου δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν σταλεί στον Άρειο Πάγο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έκανε δεκτή το Νοέμβριο του 2022 την αίτηση του καταδικασθέντος σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 28 ετών και 6 μηνών.

Αντίθετα, δύο μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2023, το ίδιο δικαστήριο με την ίδια πρόεδρο και σχεδόν τους ίδιους Εφέτες, απέρριψε την αίτηση αναστολής συγκατηγορούμενου του που είχε καταδικαστεί σε 8 έτη κάθειρξη στην ίδια υπόθεση.

Και στα δύο δικαστήρια πρόεδρος ήταν η ίδια Πρόεδρος Εφετών και τρία μέλη της σύνθεσης ήταν οι ίδιοι Εφέτες.

Τα ονόματα των δικαστών είναι στη διάθεση του newsbreak.gr καθώς και των αρμοδίων αρχών.

Το ερώτημα τίθεται αμείλικτο: Πώς ανέστειλαν την ποινή για κατηγορούμενο σε 28 έτη κάθειρξη, ενώ δεν ανέστειλαν για κατηγορούμενο με μικρότερη ποινή;

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί έρευνα από τον Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τα δικαστήρια του Πειραιά.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για δικές του ενέργειες για τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης και για την περιφρούρηση της ισότητας των διαδίκων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση των φερόμενων ως «νονών της νύκτας» εκδικάζεται μέσα στο Μάρτιο σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Οι δύο Εφέτες που έκριναν διαφορετικά τους δύο συγκατηγορούμενους ως προς την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, είναι κατά νέα διαβολική σύμπτωση οι ίδιοι στην έδρα που θα τους δικάσουν…

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της δίκης.

Πόσο μάλλον όταν άλλοι «νονοί της νύκτας», επίσης, κυκλοφορούν ελεύθεροι, πυροβολούν ανενόχλητοι σε καταστήματα και σκοτώνουν ανυποψίαστους πολίτες, όπως συνέβη πρόσφατα στη Νέα Ιωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ