Αποκριάτικη φάρσα το Ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: Έμειναν στο 0-0

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί για απόκριες στο Φάληρο οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά! Δεν εξηγείται αλλιώς, οι περισσότερες από τις τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι που περίμεναν όλοι, είχαν αφετηρία «πράσινα» λάθη. Κι αν δεν ήταν ο Μπρινιόλι κάτω από την εστία τότε όχι μπορεί να είχαμε σκορ, αλλά και «αφύσικο» για την εικόνα του αγώνα.

Οι Σάρλια (5′,34′), Χουάνκαρ (46′), Βαγιαννίδης (50′,52′), Σένκεφελντ (82′), Πούχατς (89′) έβγαλαν σε θέση βολής τους αντιπάλους τους.

«Πρωτοχρονιά» είχε και ο Σέρχι Κανός που έχασε τα… άχαστα δημιουργώντας τουλάχιστον… ανακούφιση στους αντιπάλους του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Είχε δοκάρι με τον Μπακαμπού στο 4′, πίεσε περισσότερο, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαλε. Κι όταν έβαλε στο 89′ με τον Μάριο Βρουσάι με την επέμβαση του VAR αυτό δεν μέτρησε αφού ήταν εκτεθειμένος ο Ελ Αραμπί που έκανε την ασίστ στον «σκόρερ».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Κώστα Καραπαππά οι οποίοι δέχτηκαν κίτρινη κάρτα από τον Πορτογάλο διαιτητή!

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε. Ο Γιοβάνοβιτς διόρθωσε τις αδυναμίες της ομάδας του με τις αλλαγές προς το τέλος του ματς, την έκανε πιο απειλητική και στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε. Τον βαθμό της ισοπαλίας, τη συνέχιση του αήττητου στα 6 τελευταία ματς (ανεξαρτήτως έδρας) με 2 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Κόκκινη: 90’+10′ Παπασταθόπουλος (δύο κίτρινες)

Κίτρινη: 61′ Χουάνκαρ, 64′ Παπασταθόπουλος – 56′ Μπρινιόλι, 74′ Πέρεθ, 90’+7 Τσοκάι

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Ζεσούς Μπρούνο, Μάια Λουτσιάνο (Πορτογαλία)

4ος: Κώστας Περράκης (Αθηνών)

VAR:Φάμπιο Μέλο (Πορτογαλία), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐα)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ (81′ Ραμόν), Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ (68′ Μασούρας), Κανός (88′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68′ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (73′ Πούχατς), Πέρεθ, Κουρμπέλης (73′ Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Μπερνάρ (88′ Τσοκάι), Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ