Ναι της Ρωσίας στο ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε με αφορμή την πρόταση της Κίνας για άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία: “Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη φιλοδοξία των Κινέζων φίλων μας να συμβάλουν στη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα. Συμμεριζόμαστε τις απόψεις της Κίνας…

Όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Αυτό συνεπάγεται παύση της παροχής δυτικών όπλων και μισθοφόρων στην Ουκρανία, κατάπαυση του πυρός, επιστροφή της Ουκρανίας στο ουδέτερο καθεστώς της εκτός μπλοκ, αναγνώριση της νέας εδαφικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε μετά την πραγματοποίηση των δικαιωμάτων των λαών στην αυτοδιάθεση και αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης όλων των απειλών που προέρχονται από αυτήν.

Όλα τα αναπόσπαστα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ομιλίας και μελέτης στη μητρική γλώσσα, θα είναι εγγυημένα στους Ουκρανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του ρωσόφωνου πληθυσμού και των άλλων εθνικών μειονοτήτων. Όλα τα παράνομα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αρθούν και όλες οι πολιτικοποιημένες αγωγές που έχουν κατατεθεί στα διεθνή δικαστήρια θα αποσυρθούν. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόοδος σε αυτό το μονοπάτι θα οδηγήσει σε μια καθολική, δίκαιη και σταθερή ειρήνη.

Το κύριο εμπόδιο για μια ειρηνική διευθέτηση σήμερα είναι η «αδυναμία» διαπραγματεύσεων με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επισημοποιήθηκε στη νομοθεσία μέσω εκτελεστικού διατάγματος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, και οι άλλες πρωτοβουλίες του Ουκρανού ηγέτη που είναι ενδεικτικές του επίσημου Κιέβου. πλήρης απομάκρυνση από τη σημερινή πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τις νέες μας περιοχές».

Η πρόταση της Κίνας όπως είχαμε γράψει, είναι προπομπός για την στρατιωτική συνεργασία με την Ρωσία. Η απόρριψη της από το Κίεβο ήταν βέβαια, όπως και η υιοθέτηση της από την Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ