Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Έτοιμος για συγκυβέρνηση ο Τσίπρας, διέγραψε τον Παύλο Πολάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ορισμός της πολιτικής ανανδρίας είναι η συμπεριφορά του ΣυΡιζΑ στον Παύλο Πολάκη. Όχι μόνο διεγράφη από τα ψηφοδέλτια, έπειτα από απαίτηση των Μητσοτακικών, αλλά δεν είχαν το σθένος στην Κουμουνδούρου να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση!

Αντίθετα, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Παύλου Πολάκη, ανακοινώθηκε πρώτα από μέσα φιλικά προς τον Μητσοτάκη. Για να μην έχει διαψευσθεί ακόμα η συγκεκριμένη διαρροή, σημαίνει ότι ισχύει.

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη συγκυβέρνηση που θα βοηθήσει να παρθούν εξαιρετικά σκληρά μέτρα για να καλυφθούν τα ελλείμματα και τα δανεικά Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το καλό σενάριο. Διότι υπάρχει και το κακό σενάριο. Η συγκυβέρνηση να γίνει ώστε να προωθηθούν οι λεγόμενες Πρέσπες του Αιγαίου, που σε αντίθεση με τις Πρέσπες των Σκοπίων, θα περιλαμβάνουν και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Ραγδαίες λοιπόν είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την ανάρτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με διαρροές από την Κουμουνδούρου που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Παύλος Πολάκης διαγράφεται από τα ψηφοδέλτια του ΣυΡιζΑ για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η διαρροή είναι η ακόλουθη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει, επίσης, αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η ανάρτηση Πολάκη που προκάλεσε τη διαγραφή του

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής  ο Παύλος Πολάκης έγραψε τα ακόλουθα:

«ΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ”…..(φωτο 1-2-3-4)

Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!

Νομίζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016….

-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ. Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ, τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστών με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κύρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.

-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες!

-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες ,με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών !

Κατάργηση πτωχευτικού Μητσοτάκη, νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ

Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσήδων και μεγαλοοφειλετών (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ όπως πρώτο Φλέμα κλπ κλπ)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανάρτηση Πολάκη

Η ανακοίνωση της Πειραιώς που εξεδόθη λίγο μετά την ανάρτηση του βουλευτή του ΣυΡιζΑ, αναφέρει: «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Η πρώτη ανάρτηση Πολάκη, μετά τη διαρροή

Με μια υπαινικτική ανάρτηση «απαντά» ο Παύλος Πολάκης από τα Σφακιά όπου βρίσκεται για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στη διαρροή περί μη συμπεριληψής του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών

«Βόλτα στα Σφακιά σήμερα, στην Ανωπολη με τη Δώρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες, καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους (χωριό της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ’ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14», γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές προς τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης: Πολάκης: Με ανάρτηση του βάζει στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ