Σοκαρουν οι τιμές στα Σαρακοστιανά: Είναι ακριβότερα έως 40% από πέρσι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανάκριβο αποδείχτηκε φέτος το τραπέζι της Σαρακοστής, μιας και οι καταναλωτές – όσοι είχαν- έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις αγορές των σχετικών προϊόντων. Οι τιμές στα σαρακοστιανά εδέσματα είναι ανεβασμένες με την παραδοσιακή λαγάνα, τον χαλβά, την ταραμοσαλατά αλλά και τα θαλασσινά να είναι «φωτιά».

Στο σημερινό σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας την τιμητική τους έχουν τα θαλασσινά και η λαγάνα με τις τιμές τους να κυμαίνονται ανάλογα με το κάθε κατάστημα. Στη Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών οι τιμές των θαλασσινών για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους επαγγελματίες για πιλοτική εφαρμογή του Καλαθιού του νοικοκυριού την περίοδο της Σαρακοστής, είναι:

Γαρίδα κόκκινη: από 12 έως 14 ευρώ
Γαρίδα γάμπαρη μικρή: από 9 έως 12 ευρώ
Καλαμάρι μικρό: από 9 έως 12 ευρώ
Θράψαλο μικρό: από 5 έως 6 ευρώ
Σουπιά: από 10 έως 13 ευρώ
Τσιπούρα από 6 έως 7 ευρώ
Από 2,80 έως 3,30 ευρώ η λαγάνα
Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για μειωμένες σε σχέση με τις πέρυσι τιμές στο τραπέζι της Σαρακοστής. Μάλλον ζει σε μία άλλη πραγματικότητα…

Το 2020, η απλή λαγάνα κόστιζε 2,30 ευρώ ενώ το 2021 2,80 ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η λαγάνα είχε φτάσει στα 3 ευρώ. Η απλή λαγάνα φέτος «χτυπά» «κόκκινο» καθώς κυμαίνεται από 3,5 έως και 5 ευρώ.

«Πικρός» ο… χαλβάς!

Η τιμή του χαλβά ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ και φτάνει ως τα 15 ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε. Ενώ, ο άσπρος ταραμάς κυμαίνεται από 17 έως 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ντομάτες 99 λεπτά το κιλό και κρεμμύδια από 95 λεπτά το κιλό. Η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ