Ρόδος: Στη φυλακή 41χρονος για διάδοση του AIDS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 41χρονος φορέας του AIDS, στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται πως κόλλησε τη νόσο στην 50χρονη πρώην σύντροφό του, ενώ είχε κολλήσει στο παρελθόν και την πρώην σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του για βαριά σκοπούμενη ή μη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου, σωματική βλάβη ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου, απειλή σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και για παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σύμφωνα με μήνυση της 50χρονης, της μετέδωσε σκόπιμα τη νόσο. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σχέση τους άρχισε όταν η γυναίκα ανακάλυψε ότι η κοινή επιχείρησή τους είχε χρέη 25.000 ευρώ. Τότε η γυναίκα αποχώρησε από το σπίτι όπου έμεναν και ο 41χρονος της απάντησε ότι θα πρέπει να πληρώσουν από κοινού τα χρέη του μαγαζιού.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τότε τον κατηγόρησε ότι της μετέδωσε τον ιό του AIDS εν αγνοία της. Μάλιστα, κάλεσε ως μάρτυρα την πρώην σύζυγό του, η οποία κατήγγειλε, επίσης, πως ούτε αυτή είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να της μεταδώσει εν αγνοία της τον ιό, ενώ κακοποιούσε τα παιδιά της!

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την είχε ενημερώσει, προσκομίζοντας την από 7/9/2018 υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψε η ίδια, ενώπιον αστυνομικού της Ασφάλειας Ρόδου, ότι γνωρίζοντας ότι είναι οροθετικός δέχεται να μείνει μαζί του στο ίδιο σπίτι μαζί με τα παιδιά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 41χρονος έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση που φέρεται να τελέστηκαν στη Ρόδο από το 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ