Ζαχάροβα: Η Ευρώπη αυτοκτονεί με τις κυρώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας : “Οι κυρώσεις της ΕΕ πρώτα απ ‘όλα, “σκοτώνουν” την οικονομική κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ μπορεί να «απαντήσει» με οποιονδήποτε αριθμό περιορισμών όσον αφορά το εμπόριο με τη Ρωσία. Αυτό θα αυξήσει μόνο την εξάρτηση της από τους άμεσους ανταγωνιστές της …

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους ήταν μόνοι στις αντιρωσικές κυρώσεις τους. Ο υπόλοιπος κόσμος -η πλειοψηφία της ανθρωπότητας- δεν εντάχθηκε σε κανένα από τα «πακέτα κυρώσεων», απορρίπτοντας τους περιορισμούς ως παράνομους, βλάπτοντας την παγκόσμια οικονομία και υπονομεύοντας την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του νέου «πακέτου» που εγκρίθηκε την προηγούμενη μέρα για τιμωρία τρίτων χωρών εάν δεν συμμορφωθούν με τους αντιρωσικούς περιορισμούς της, απλώς θα ενισχύσουν την απόρριψη από τον κόσμο της εγγενώς νεοαποικιακής δικτατορικής πολιτικής της Δύσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ