Τραγωδία απο τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών έξω από τη Λάρισα – 30 ασθενοφόρα στο σημείο – Πολλοί νεκροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα προβλήματα να είναι καθημερινά, είτε λόγω υπαιτιότητας των κακοσυντηρημένων γραμμών, είτε λόγω της κακής κατάστασης των αμαξοστοιχιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Σοκαρουν τα βιντεο απο την τραγωδία στα Τεμπη

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λίγο έξω από τη Λάρισα κοντά στον Ευαγγελισμό, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα (σ.σ. αναχώρησε στις 19:22 από τη συμπρωτεύουσα), εκτροχιάστηκε, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρά τραυματισμένους, αλλά και εγκλωβισμένους επιβάτες, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και ακόμα πιο τραγικές εξελίξεις…

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πληροφορίες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για έξι νεκρούς, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλα τα βαγόνια. Μόνο λίγα βαγόνια έμειναν στις γραμμές και όλα τα υπόλοιπα εκτροχιάστηκαν.

nb larissa ektrohiasmos trenou1
πηγή: onlarissa.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκτροχιασμός σημειώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο, μια αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο που είχε δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, η 8η και η 2η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, εθελοντές διασώστες και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Συνδράμει και ο Στρατός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  που ξέσπασε και τον απεγκλωβισμό επιβατών του τρένου. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Hellenic Train Α.Ε.: Ποια είναι η Ιταλική εταιρία που λειτουργεί τους Ελληνικούς σιδηρόδρομους


Στο Twitter κυκλοφορεί και το παρακάτω βίντεο το οποίο φέρεται να είναι από το σημείο του συμβάντος, με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές:

Επίσης, μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, ενώ λεωφορεία θα παραλάβουν τους επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους. Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγει εκτάκτως και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Όπως ανέφερε στο thessaliatv η αδελφή ενός επιβάτη του τρένου που κατάφερε και απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και επικοινώνησε μαζί της, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές. Της είπε ακόμα ότι έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα

nb larissa ektrohiasmos trenou2
πηγή: onlarissa.gr

Νωρίτερα, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Παλαιοφαρσάλου, 450 επιβάτες της αμαξοστοιχίας InterCity 56 εγκλωβίστηκαν εντός συρμού, όταν έπεσαν πάνω του ηλεκτροφόρα καλώδια!

*φωτογραφία: onlarissa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ