Τουλάχιστον 8 νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αριθμός των νεκρών Από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αυξήθηκε στους οκτώ, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα προβλήματα να είναι καθημερινά, είτε λόγω υπαιτιότητας των κακοσυντηρημένων γραμμών, είτε λόγω της κακής κατάστασης των αμαξοστοιχιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Hellenic Train Α.Ε.: Ποια είναι η Ιταλική εταιρία που λειτουργεί τους Ελληνικούς σιδηρόδρομους


nb larissa ektrohiasmos trenou3
ΕΡΤ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (στις 23:20), λίγο έξω από τη Λάρισακοντά στον Ευαγγελισμό (στο σημείο που είναι το μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη), η εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα (σ.σ. αναχώρησε στις 19:22 από τη συμπρωτεύουσα), εκτροχιάστηκε, με τις  πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρά τραυματισμένους, ακρωτηριασμένους, εγκαυματίες, αλλά και εγκλωβισμένους επιβάτες, ενώ έχουμε και ακόμα πιο τραγικές εξελίξεις…

https://twitter.com/tony_rgps/status/1630715851056750593?s=61&t=MZB0n2Vam-TIfjd5ciZ0ew

nb keimeno larissa ektrohiasmos
ΕΡΤ

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πληροφορίες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για πέντε ή έξι νεκρούς, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλα τα βαγόνια. Μόνο λίγα βαγόνια έμειναν στις γραμμές και όλα τα υπόλοιπα εκτροχιάστηκαν.

Ένας από τους τραυματίες έχει διασωληνωθεί και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Πάνω από 20 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα στα νοσοκομεία της Λάρισας και στην Κατερίνη.

https://twitter.com/nikifrang/status/1630714765952667648?s=61&t=MZB0n2Vam-TIfjd5ciZ0ew

Σε επιφυλακή τέθηκε το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες, ενώ σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τραυματίες είναι και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκτροχιασμός σημειώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με άλλο επιβατικό τρένο, το Intercity, που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, η 8η και η 2η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, εθελοντές διασώστες και συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ έτοιμος να συνδράμει είναι και ο Στρατός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ