Ιωάννα Λιουτα: Τα κουπονια των αριστων και των αχρηστων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο με τον Θόδωρο Βγενή και την Μαρία Αραμπατζή μίλησε η Οικονομική και Πολιτική αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα μαζί με τον Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Γιώργος Καββαθάς, την Εργατολόγο Μαργαρίτα Κάρδαρη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, Αριστοτέλη Κάντα σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις για τις συντάξεις, τον κατώτατο μισθό, το market pass, την ακρίβεια για την ακρίβεια και τις οικονομικές εξελίξεις και μεταξύ άλλων ανέφερε:

H απάντηση της Πολιτείας στην ακρίβεια είναι σχεδιασμένη μάλλον για να ωφελήσει επικοινωνιακά την ίδια παρά για να αντιμετωπίσει στην ουσία το πρόβλημα της ακρίβειας και να ανακουφίσει με δραστικά μέτρα τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Τα διάφορα κουπόνια άμεσων μεταβιβαστικών πληρωμών Fuel Pass ,Power Pass,Market Pass δεν αντιμετωπίζουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών και επ’ ουδενί δεν τα ανακουφίζουν. Αυτό δείχνουν και οι έρευνες. Από τους ερωτηθέντες το 67% δηλώνει ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά.Τα εκατομμύρια των αιτήσεων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των κάθε λογής pass δείχνουν την απόγνωση που έχουν περιέλθει οι πολίτες αυτής της χώρας.

Σημειώνουμε επίσης ότι οι συνταξιούχοι και οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες που δεν χρησιμοποιούν άυλες κάρτες θα πάρουν λιγότερα χρήματα.
Πέντε μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν το 86% του τζίρου και 50.000 μικρά μαγαζιά έχουν το υπόλοιπο.Δεν μπορεί να κατευθύνεις τον καταναλωτή στις μεγάλες αλυσίδες και να έχεις σχεδόν καταργήσει τους αναγκαίους εποπτικούς μηχανισμούς.
Η ύφεση στην κοινωνία μεγαλώνει την ύφεση στις επιχειρήσεις Το βαρύ πλήγμα στις καταναλωτικές δαπάνες, τα αυξημένα επιτόκια, σε συνδυασμό με τους εκρηκτικούς λογαριασμούς ρεύματος, πολλαπλασιάζουν τα βάρη για τις επιχειρήσεις.
Η ύφεση βαθαίνει με τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, με τις οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Ενώ όμως η ύφεση μεγαλώνει ο πληθωρισμός δεν φαίνεται να φεύγει.
Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν μείωσε τους φόρους αλλά τους αύξησε διότι έχει εισπράξει 50 δισ. από φόρους (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022) από 42 δισ πέρυσι. 8 δισ. € παραπάνω από πέρυσι και επιστρέφει με food pass 650 εκατ.ευρώ.Τα υπόλοιπα?

ΔΗΜΟΦΙΛΗ