Τραγωδία στα Τεμπη: 29 οι νεκροί ως τωρα – Πτώματα, ακρωτηριασμένοι, εγκαυματίες και τραυματίες, σε ένα σκηνικό πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με τα προβλήματα να είναι καθημερινά, είτε λόγω υπαιτιότητας των κακοσυντηρημένων γραμμών, είτε λόγω της κακής κατάστασης των αμαξοστοιχιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Πλέον, τα προβλήματα αυτά μετατράπηκαν σε τραγωδία

nb larissa ektrohiasmos trenou3
ΕΡΤ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (στις 23:20), λίγο έξω από τη Λάρισα κοντά στον Ευαγγελισμό (στο σημείο που είναι το μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη), η εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα (σ.σ. αναχώρησε στις 19:22 από τη συμπρωτεύουσα), εκτροχιάστηκε, όταν για άγνωστο λόγο, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε μετωπικά και με σφοδρότητα με άλλο επιβατικό τρένο, το Intercity, που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Hellenic Train Α.Ε.: Ποια είναι η Ιταλική εταιρία που λειτουργεί τους Ελληνικούς σιδηρόδρομους


Στις 4 το ξημερωμα οι νεκροί έφταναν τους 29 και οι τραυματίες τους 85.

nb larissa ektrohiasmos trenou10

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train για το δυστύχημα, περίπου 350επιβάτες επέβαιναν στην εμπορική αμαξοστοιχία:

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Νωρίτερα, ο Γιάννης Γούλας, Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, είχε πει στην ΕΡΤ ότι σύμφωνα με τι δική του ενημέρωση, τα ασθενοφόρα παρέλαβαν και μετέφεραν στα νοσοκομεία, 15 νεκρούς…

«Παραλάβαμε 15 σορούς και τα μεταφέραμε στα νοσοκομεία, αλλά μου είπαν ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν άνθρωποι νεκροί, σοβαρά τραυματισμένοι, ακρωτηριασμένοι, εγκαυματίες, αλλά και εγκλωβισμένοι, με τα συντρίμμια να έχουν εκτοξευθεί σε απόσταση ακόμα και 150 μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης!

Το πώς βρέθηκαν δύο τρένα στην ίδια γραμμή, είναι πραγματικά απορίας άξιο…

nb larissa ektrohiasmos trenou11

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο έλεγχος των Πυροσβεστών στα δύο πρώταβαγόνια, τα οποία χτυπήθηκαν μέχρι ολοκληρωτικής καταστροφής.

Τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες (μεταξύ αυτών ένας φοιτητής) έχουν διασωληνωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν μπει στα χειρουργεία.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ειδικό τμήμα για εγκαυματίες, ενώ σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τραυματίες είναι και τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, η 8η και η 2η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, εθελοντές διασώστες και συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ έτοιμος να συνδράμει είναι και ο Στρατός.

Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, ενώ λεωφορεία παίρνουν τους επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους. Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άνοιξε εκτάκτως και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Όπως ανέφερε στο thessaliatv η αδελφή ενός επιβάτη του τρένου που κατάφερε και απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και επικοινώνησε μαζί της, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές. Της είπε ακόμα ότι έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα

nb larissa ektrohiasmos trenou12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ