Απροστάτευτο το Βερολίνο – Τα συστήματα αεράμυνας στέλνονται στην Ουκρανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανία στέλνει δύο συστήματα αεράμυνας στο Κίεβο σε μια κίνηση που μπορεί να αφήσει το Βερολίνο απροστάτευτο, δήλωσε ο Άρμιν Πάπεργκερ, Διευθύνων Σύμβουλος της κορυφαίας γερμανικής στρατιωτικής εταιρείας Rheinmetall, σε συνέντευξή του στο podcast της Pioneer.

Τα δύο εν λόγω συστήματα, το Skynex και το Skyranger, παραγγέλθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση με σκοπό την προστασία του εναέριου χώρου πάνω από το Βερολίνο, αποκάλυψε ο κατασκευαστής όπλων.

Οι δύο μονάδες κοστίζουν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ (212 εκατομμύρια δολάρια) και πρόκειται να σταλούν στην Ουκρανία εντός του έτους.

«Είχαμε δύο ολόκληρα συστήματα που θα μπορούσαν σίγουρα να υπερασπιστούν το Βερολίνο», είπε ο Πάπεργκερ, σύμφωνα με το RIA Novosti. Πρόσθεσε ότι τέσσερα από τα συστήματα θα ήταν αρκετά για την προστασία του Βερολίνου, αλλά τώρα αυτό δεν συμβαίνει.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα, καλώντας τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να «σταματήσει την κλιμάκωση στις παραδόσεις όπλων».

Η Γερμανία υποσχέθηκε επίσης άρματα μάχης δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία στα τέλη Ιανουαρίου, υποσχόμενη 14 από τα Leopard 2 και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους εταίρους για τη δημιουργία δύο τεθωρακισμένων ταγμάτων που θα περιείχαν 30 άρματα το καθένα. Ωστόσο, οι σύμμαχοι της Γερμανίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ήταν απρόθυμοι.

Ομοίως με τη Γερμανία που θυσίασε τη δική της προστασία για χάρη της Ουκρανίας, η Δανία επέλεξε τον Ιανουάριο να στείλει τα 19 γαλλικής κατασκευής συστήματα πυροβολικού Caesar στο Κίεβο, θέτοντας σε κίνδυνο τις δικές της αμυντικές ικανότητες.

Αξιωματούχοι σε ορισμένα κράτη του ΝΑΤΟ, έχουν προειδοποιήσει ότι η συνεχής προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία σε τόσο μαζική κλίμακα, θα είχε τελικά κόστος για τις δικές τους αμυντικές ικανότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ