Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης – Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη 2/3, ο 59χρονος σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη. Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Εισαγγελική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση ξεκίνησε για την τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης φαίνεται πως παραδέχτηκε στο τέλος το μοιραίο λάθος του, αφού αρχικά υποστήριξε πως είχε γυρίσει κανονικά το κλειδί, δίνοντας εντολή για αλλαγή τροχιάς, προκειμένου οι αμαξοστοιχίες να κινηθούν στις σωστές κατευθύνσεις, όμως το σύστημα δεν λειτούργησε. Ο 59χρονος δεν είχε εμπειρία, καθώς είχε αναλάβει τα καθήκοντα του σταθμάρχη εδώ και λίγο χρονικό διάστημα- από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μαραθώνια απολογία

Κατά την διάρκεια της μαραθώνιας προανακριτικής του απολογίας που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, παρουσία εισαγγελέα, αποδέχτηκε πως εκείνος ευθύνεται που οδήγησε την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή της καθόδου προς Αθήνα. Τον 59χρονο είχαν «δείξει» ως υπαίτιο, τρεις συνάδελφοι του κατά την διάρκεια των ανωμοτί εξηγήσεων που έδωσαν στις αρχές.

Παράλληλα, στη δικογραφία αναμένεται να συμπεριληφθούν εκθέσεις εμπειρογνωμόνων, με την έρευνα τελικά να στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ