Γιατί ο Μητσοτάκης «θάβει» την Ανεξάρτητη Αρχή διερεύνησης ατυχημάτων και βάζει τον Γεραπετρίτη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε νέα Επιτροπή για τη διερεύνηση των συνθηκών της ασύλληπτης τραγωδίας των Τεμπών. Με βάση τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν για τον κ. Μητσοτάκη: Ή δεν ξέρει τι κάνει η κυβέρνησή του ή πάει να «κουκουλώσει» και όχι να ερευνήσει την ασύλληπτη τραγωδία.

Και αυτό γιατί μόλις πριν ενάμιση μήνα, στις 21.1.2023, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5014/2023. Με το άρθρο 3 του νόμου αυτού συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων.

Μέχρι σήμερα ο Οργανισμός αυτός δεν έχει συγκροτηθεί. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Αφού έχει νομοθετηθεί ο ειδικός αυτός Οργανισμός και για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα γιατί δεν τον συγκροτεί αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά πάει να φτιάξει άλλη Επιτροπή; Τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τι νομοθετούν; Ή μήπως επειδή πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται ότι δεν θα είναι «του χεριού» του για «κουκούλωμα»;

Ό,τι από τα δύο και να συμβαίνει δείχνει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω. Πάντως ας καταλάβει αυτό: «Κουκούλωμα» δεν θα υπάρξει και οι υπεύθυνοι της ασύλληπτης τραγωδίας των Τεμπών θα λογοδοτήσουν. Και στον Ελληνικό Λαό στις εκλογές και στη Δικαιοσύνη, όταν έρθει η ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ