Σύνδρομο της Αβάνας: Θεωρία συνωμοσίας τα περί Ρωσικού υπερόπλου που «τρέλαινε» διπλωμάτες των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία από τις πιο επικίνδυνες και παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας, κατέρρευσε με πάταγο. Ήταν μία θεωρία την οποία είχαν καλλιεργήσει οι μυστικές υπηρεσίες και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, προκειμένου να παρουσιάσει την Ρωσία ως δύναμη του κακού, η οποία χρησιμοποιούσε κάποιας μορφής υπερόπλο το οποίο οδηγούσε Αμερικανούς διπλωμάτες στην «τρέλα» Δημιουργώντας τους μία σειρά από παρενέργειες, εγκεφαλοπάθειές και άλλης μορφής δυσλειτουργίες.

Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας έγινε γνωστή ως το σύνδρομο της Αβάνας. Ήθελε τους Ρώσους να έχουν εγκαταστήσει κάποιο μυστηριώδες όπλο πλησίον των οικιών ήταν ξενοδοχείων που έμεναν αμερικάνοι διπλωμάτες, με το οποίο τους βομβάρδιζαν και τους δημιουργούσαν όλα αυτά τα προβλήματα.

Η όλη ιστορία αποδείχτηκε μία μπαρούφα, επικίνδυνη όμως, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την σκληρή απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα!

Η δήλωση Ζαχάροβα: Η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «σύνδρομο της Αβάνας» από το οποίο υπέφεραν οι διπλωμάτες των ΗΠΑ δεν είχε σχέση με τις ενέργειες άλλων χωρών… Φαίνεται ότι η εικόνα μας για την «αυτοκρατορία του κακού» καταρρέει μπροστά στα μάτια μας…

Για αρκετά χρόνια, αυτή η ίδια κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ, οι ηγέτες της CIA και τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι διπλωμάτες βασανίζονταν από «ρωσικές ενέργειες» προκαλώντας παραισθήσεις και ναυτία. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ Φωτογράφιζαν και θεωρούσαν ότι δυνάμεις των χωρών του «Άξονα του Κακού», ιδίως η Ρωσία, φέρεται να ήταν πίσω από αυτό.

Θυμάμαι εκείνη την εποχή, ειδικοί στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υπέθεσαν ότι η όλη υπόθεση «φαίνεται, μυρίζει και αισθάνεται ότι η KGB βρισκόταν πίσω της». Κάποια στιγμή, προέκυψε μια εξήγηση ότι ήταν οι γρύλοι, όπως λένε, που βασάνισαν το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, οδηγώντας τους σε σχιζοφρενικές κρίσεις. Αργότερα, άφησαν τους γρύλους να φύγουν και ξαναπήραν τη Ρωσία. Και ιδού – για άλλη μια φορά, όμως, παραδέχονται ότι δεν είναι η Ρωσία!

Ποιος ήταν λοιπόν; Ποιος, αν όχι γρύλοι, και αν, προφανώς, όχι ρωσικά ζωύφια; Μην προτείνετε φάρμακα. θα πρέπει να μελετήσουν αυτές τις περιπτώσεις για μερικά ακόμη χρόνια προτού κάποιος δημοσιεύσει τα απομνημονεύματα του για το «Σύνδρομο ρουθουνίσματος της Αβάνας». (Υπονοεί ότι οι διπλωμάτες υπέφεραν από τα συγκεκριμένα συμπτώματα λόγω μακροχρόνιας χρήσης κοκαΐνης)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ