Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη μεγαλειώδη πορεία που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα καλλιτέχνες και συλλογικότητες, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, σημειώθηκαν επεισόδια.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, χωρίς να πτοηθεί από την ισχυρή βροχή. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον σταθμό Λαρίσης. Όμως έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και κλούβες?

Έτσι ο κύριος όγκων των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς την οδό Λιοσίων και λίγο μετά τις 20:20 η πορεία ολοκληρώθηκε.

Υπήρξε και μια ομάδα διαδηλωτών που όταν έφτασε η πορεία στο σταθμό «Αττική» πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων, καίγοντας και κάδους.

epeisodia1

Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, με επίθεση από ομάδα ατόμων με πυρσούς στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, που βρίσκεται επί της οδού Δωδεκανήσου.

Τα άτομα αποσπάστηκαν από την πορεία, που ήταν σε εξέλιξη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πέταξαν τρεις πυρσούς στο Τ.Α. Λευκού Πύργου.

Νωρίτερα ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία επιτέθηκε στη διμοιρία που φρουρούσε τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Μιχαήλ Καλού. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ του απώθησαν ψεκάζοντας με χημικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ