Μακελειό στα Τέμπη: Το Χρονικό του προαναγγελθέντος εγκλήματος – Οι προειδοποιήσεις και τα ατυχήματα

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη για το χρονικό και οι προειδοποιήσεις που τελικά οδήγησαν στο θανατηφόρο ατύχημα στα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί γνώριζαν ότι είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί θανατηφόρο δυστύχημα. Τους είχε προειδοποιήσει εγγράφως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και οι συνδικαλιστές με 14 εξώδικα που είχαν κοινοποιήσει στη διοίκηση του Οργανισμού. Οι ευθύνες δεν είναι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές.

Είναι δεδομένο ότι θα ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις κατά της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ενέργειες που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Οι πολιτικές ευθύνες αναγκαστικά θα αναζητηθούν μέσω εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής. Γιατί δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που οδήγησαν σε τραγικό θάνατο 70 ανθρώπους.

Ακόμη και για τον μοιραίο σταθμάρχη στη Λάρισα ευθύνεται το διαλυμένο πελατειακό κράτος. Όταν παίρνεις κάποιον που εργάζεται σε μια αποθήκη και τον ζορίζεις σταθμάρχη αδιαφορώντας για την ασφάλεια των δρομολογίων, τότε εγκληματείς. Το σίγουρο είναι ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος κατέληξε να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί.
Αποδείχτηκε κράτος μπάχαλο που είναι επικίνδυνο για την ίδια την ασφάλεια των πολιτών.

Η αμαρτωλή ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο καθρέφτης του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Χορός δισεκατομμυρίων σε τρωκτικά του δημοσίου, καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για να δοθούν οι δουλειές σε διαπλεκόμενους εργολάβους και προσλήψεις ανειδίκευτων εργαζόμενων μέσω εταιρειών, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά.

Οι ευθύνες είναι καθαρά πολιτικές και βαραίνουν την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ