Τσουνάμι οι καταγγελίες για το Σταθμάρχη: «Ήρθε με ρουσφέτι και φυτευτός μετά από 15 μέρες πρακτική»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Με ρουσφέτι και φυτευτός» πήγε σταθμάρχης στη Λάρισα ο 59χρονος που έχει συλληφθεί ως υπεύθυνος για την τραγωδία, σύμφωνα με καταγγελία προκατόχου του.

Ο Γιάννης Κολλάτος, πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα καταγγέλλει ότι ο σταθμάρχης Λάρισας που έχει συλληφθεί ως μοναδικός -μέχρι στιγμής – υπαίτιος της τραγωδίας στα Τέμπη, πήγε στη θέση του «φυτευτός και με ρουσφέτι».

«Η θέση αυτή χρειάζεται γνώση, εμπειρία και εκπαίδευση. Ο εν λόγω δεν μπορούσε να εργαστεί ως σταθμάρχης. Ο μόνος σταθμάρχης που έγινε μόνιμος με ρουσφέτι ενώ οι άλλοι μπήκαν με μπλοκάκι» σημείωσε ο Γιάννης Κολλάτος, μιλώντας στο Kontra. «Ποιος είναι υπεύθυνος που έγινε αυτός σταθμάρχης; Δούλεψε 15 μέρες στη Καλαμπάκα και τον έφεραν «φυτευτό» στη Λάρισα και άπειρο. Ο Σταθμός Λάρισας χρειάζεται δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Τους έδιωξαν για το κέρδος».

«Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση δεν θα είχαμε δυστύχημα παρά το ανθρώπινο λάθος. Απαξίωσαν τον ΟΣΕ για να τον πουλήσουν» ανέφερε ο ίδιος.

Από το πρωτοδικείο Βόλου… σταθμάρχης

Σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου Βασίλη Κανέλλη , υπάρχουν πέντε ακόμα αντίστοιχες μετατάξεις, δίνοντας μάλιστα μερικά τέτοια παραδείγματα. Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Λάρισας, δούλευε μέχρι τη μετάταξή του στον ΟΣΕ, ως… αχθοφόρος του υπουργείου Παιδείας.

Μετατάξεις:

  • Από το παράρτημα ΑΜΕΑ Λάρισας – Σταθμάρχης στον ΟΣΕ
  • Από το πρωτοδικείο Βόλου – Σταθμάρχης Κυκλοφορίας
  • Από το υπουργείο Πολιτισμού – Σταθμάρχης, μηχανοδηγός, τεχνίτης γραμμής

Απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ανέφερε: «Κανείς δεν γίνεται σταθμάρχης αν δεν περάσει τη διαγωνιστική διαδικασία στη φάση της εκπαίδευσής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ