Ο Χρηστος Ρετσινάς διαψεύδει στέλεχος της ΝΔ για τα Τέμπη που δεν είχε μάθει καλά τη «γραμμή» Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλλον δεν είχε μάθει απ’ έξω τη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου το στέλεχος της ΝΔ, Ιωάννα Γκελεστάθη, σε ό,τι αφορά στην κάλυψη του συστήματος τηλεδιοίκησης πληροφοριών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τον πρώην Διευθυντή Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών, Χρήστο Ρετσινά, να τη διαψεύδει πανηγυρικά.

Η επικεφαλής του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει εγκατασταθεί στο 70% της διαδρομής η τεχνολογική υποστήριξη για να είναι θωρακισμένα στα τρένα. Στο 70% της διαδρομής λειτουργεί. Δεν λειτουργεί στο 30%», κάτι το οποίο απέχει αρκετά από τη χθεσινή «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία απεστάλη σε στελέχη της ΝΔ και δημοσιογράφους και έλεγε για έργο που έχει αποδοθεί, χωρίς ν’ αναφέρει αν λειτουργεί ή όχι, ακριβώς διότι δεν λειτουργεί.

Η κ. Γκελεστάθη, όμως, δήλωσε – παρά τις σχετικές επισημάνσεις των παρουσιαστών – ότι το εν λόγω σύστημα λειτουργεί κιόλας.

Ο Χρήστος Ρετσινάς τη διέψευσε. «Μπορεί να έχει υλοποιηθεί το έργο, σαν υποδομή, κατά 70%, πράγμα που εγώ δεν το ξέρω κι άλλο να έχει τεθεί σε λειτουργία. Δεν έχει τεθεί τίποτα. Το μοναδικό κομμάτι σηματοδότησης που δουλεύει από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη είναι το κομμάτι Τιθορέα – Λάρισα».

Εννοείται πως η κ. Γκελεστάθη δεν απάντησε…

M. Kαλ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ