Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Απίστευτα πράγματα: Λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, ο σταθμάρχης είχε στείλει σε λάθος ράγες και τον προαστιακό της Λάρισας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχείς οι αποκαλύψεις για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, καθώς τα κανάλια αναζητούν απεγνωσμένα και την παραμικρή πληροφορία που μπορεί να ρίξει «φως» στα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που -μέχρι στιγμής- έχει στοιχίσει τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ, νωρίτερα την Τρίτη 28 Φλεβάρη, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης φέρεται να είχε κάνει το ίδιο λάθος και με άλλη αμαξοστοιχία. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν τη φρικιαστική μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, φέρεται να κατηύθυνε και τον προαστιακό της Λάρισας σε λάθος ράγες! Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, ο μηχανοδηγός του προαστιακού αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και αφού επεσήμανε το λάθος κατόπιν έκανε όπισθεν, προκειμένου να επανέλθει στη σωστή γραμμή.

Σημειώνεται ότι στο σημείο της τραγωδίας εντοπίστηκε και το καταγραφικό ενός εκ των δύο τρένων, χωρίς να έχει, επί του παρόντος, διευκρινιστεί το σε ποια από τις δύο αμαξοστοιχίες ανήκει, ενώ, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται, επίσης, οι συνομιλίες μεταξύ του αδικοχαμένου μηχανοδηγού του Intercity και του σταθμάρχη Λάρισας.

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, τελικά, την Κυριακή στις 11 το πρωί, καθώς, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Στέφανο Πατζαρτζίδη, «υπήρξαν νέα στοιχεία, τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία για αύριο». «Είναι πολύτιμη δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς την βοήθεια της δημοσιογραφικής έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του σταθμάρχης, ευχαριστώντας τα ΜΜΕ εκ μέρους του πελάτη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ