Παγιδευμένοι: Σάλος στο Instagram με την πρωταγωνίστριας της πιο πετυχημένης σειράς, Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηρθε στην Ελλάδα από την Αγγλία, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να περάσει από casting για ένα σίριαλ του ΑΝΤ1 και όχι απλά πήρε τον ρόλο, αλλά «παγιδεύτηκε» κιόλας στην επιτυχία και στον έρωτα.

lampiri
Με την αδερφή της

Η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ είναι η δαιμόνια πλην άτυχη δικηγόρος Αννα Ροδίτη, που ζει έναν μεγάλο έρωτα με τον εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτο, κατά κόσμον Μιχάλη Λεβεντογιάννη, στους «Παγιδευμένους», μια παραγωγή με πολλές ανατροπές, που έχει αποκτήσει σταθερό και φανατικό κοινό, κάτι που φαίνεται και στις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen.

lampiri 1
Με τον συμπρωταγωνιστή της στο σίριαλ «Παγιδευμένοι»

Γεννημένη στον Πειραιά το 1994, η Μάρθα δέχτηκε επιρροές από δύο διαφορετικές πατρίδες και κουλτούρες. Η Πολωνή μητέρα της σπούδαζε Αρχαιολογία και σε ένα ταξίδι της στην Αθήνα γνώρισε τον Ελληνα πατέρα της. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν πρώτα την αδελφή της Μάρθας και μετά την ίδια.

lampiri 2

Δύο γλώσσες

Οι δύο αδελφές μεγάλωσαν μαθαίνοντας να μιλούν και να γράφουν παράλληλα και στις δύο γλώσσες, ενώ συχνά ήταν και τα ταξίδια τους στην Πολωνία για να έχουν επαφές και με τους εκεί συγγενείς τους. Ο άνθρωπος, βέβαια, που λένε ότι έμοιαζε περισσότερο στην 28χρονη σήμερα ηθοποιό δεν είναι άλλος από τον Ελληνα παππού της Θανάση, τον οποίο δυστυχώς εκείνη δεν πρόλαβε να γνωρίσει. «Ολοι μα όλοι στην οικογένεια λένε ότι είμαι… Θανασάκης, του μοιάζω πολύ σε εμφάνιση, σε χαρακτήρα και σε συμπεριφορά. Με έναν τρόπο ήταν και καλλιτέχνης, γιατί είχε το πρώτο φωτογραφείο στον Πειραιά» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Το «μικρόβιο» της τέχνης μπήκε στον οργανισμό της Μάρθας πολύ νωρίς. Σε ηλικία 3 ετών ασχολήθηκε με το μπαλέτο, έπειτα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και κατόπιν βρέθηκε σε Μουσικό Γυμνάσιο, όπου εκεί πια έμαθε να παίζει πέντε μουσικά όργανα παράλληλα με τη χορωδία και τα ατομικά μαθήματά της στο τραγούδι.

Η υποκριτική

Η συνέχεια δόθηκε σε Γενικό Λύκειο, όπου τράβηξε πλέον περισσότερο το ενδιαφέρον της ο τομέας της υποκριτικής, ενώ αργότερα, όταν την πήγε ένας θείος της να δει μιούζικαλ στο Λονδίνο, σιγουρεύτηκε μέσα της ότι αυτό ήταν που ήθελε να κάνει επαγγελματικά. «Πήρα την απόφαση να γίνω ηθοποιός στη γ’ λυκείου. Μετά από ένα μιούζικαλ που είδα στο Λονδίνο σκέφτηκα ότι αυτοί κάνουν ό,τι μου αρέσει να κάνω… Εδωσα πανελλήνιες μόνο και μόνο για το φοιτητικό πάσο. Τον πρώτο χρόνο πήγα σε ιδιωτική σχολή, τον δεύτερο ξανάδωσα στο Εθνικόγια να τους θυμίζω ότι υπάρχει μία “τρελή” που έρχεται κάθε χρόνο και τη δεύτερη χρονιά μπήκα…» εξομολογήθηκε πριν από λίγους μήνες στην εκπομπή «The 2night show».

lampiri 3

Μετά τις σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο βρέθηκε στο Actors Center, στη Βρετανία. «Αποφοίτησα το 2016. Ξεκίνησα, δούλεψα στο θέατρο, μετά σε δύο ταινίες και μετά έφυγα στην Αγγλία όπου έκανα διάφορα. Στην Αγγλία δούλευα για να βιοπορίζομαι, αλλά παρέμενα ηθοποιός. Πάντα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό και αν δεν έφευγα εκείνη τη στιγμή, δεν θα το έκανα ποτέ, γιατί θα ξεκινούσαν οι δουλειές εδώ. Μου άνοιξαν μεγάλοι ορίζοντες.

lampiri 4

Γύρισα στην Ελλάδα για τους “Παγιδευμένους”. Μετακόμισα μέσα σε δύο μέρες όταν πήρα τον ρόλο» έχει πει η ίδια… Μάλιστα, στο casting για τη σειρά του ΑΝΤ1 κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 120 ηθοποιούς που διεκδίκησαν τον ρόλο της Αννας. «Μετά την ακρόαση για τους “Παγιδευμένους” μπήκα στο αυτοκίνητο του πατέρα μου και έκλαιγα δύο ώρες. Ηθελα πολύ τη δουλειά, μου βγήκε όλη η πίεση. Είχα πάει άυπνη, νηστική… Είχα αγαπήσει την Αννα από τότε, είχα πει στον μπαμπά μου “θέλω τόσο πολύ αυτόν τον ρόλο”», έχει αποκαλύψει η Μάρθα, η οποία έχει ζήσει κι έναν χρόνο στο Ιράν, μαθαίνοντας και περσικά για τις ανάγκες της συμμετοχής της σε μια ιρανική τηλεοπτική σειρά.

Δυνατή σχέση

Εκείνο που ίσως να μην περίμενε είναι ότι στους «Παγιδευμένους» θα γνώριζε τελικά και το μεγαλείο του έρωτα. Οχι φυσικά στο πρόσωπο του πανύψηλου τηλεοπτικού παρτενέρ της Μιχάλη Λεβεντογιάννη, τον οποίο «θέλουν όλες οι γυναίκες», αλλά σε εκείνο του επίσης συμπρωταγωνιστή της Πέτρου Λαγούτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάρθα και ο Πέτρος ήρθαν κοντά λίγο μετά τα πρώτα γυρίσματα της αστυνομικής σειράς θρίλερ. Εκτοτε οι δυο τους είναι αχώριστοι και, χωρίς να κρύβουν τη σχέση τους, φροντίζουν να κρατούν τους τόνους χαμηλά.

lampiri lagoutis
Η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ και ο Πέτρος Λαγούτης περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας και αδιαφορώντας για τους παπαράτσι

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός τούς απαθανάτισε σε μια ρομαντική βόλτα τους στην Αθήνα, ενώ εθεάθησαν παρέα και σε πρόσφατες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών. «Οσο μεγαλώνω γίνεται πιο δύσκολο να ερωτευτώ. Οσο μεγαλώνεις δεν ενθουσιάζεσαι όπως όταν είσαι πιτσιρικάς, δεν έχεις άγνοια κινδύνου…» δήλωνε πριν από μερικούς μήνες ο Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος έχει δύο γιους, τον 20χρονο Δημήτρη και τον 17χρονο Γιώργο, από τον γάμο του με την επίσης ηθοποιό Μυρτώ Αλικάκη. Πλέον πρέπει να έχει αναθεωρήσει, αφού οι πληροφορίες από το περιβάλλον του τον θέλουν αυτή την περίοδο ερωτευμένο στο φουλ με τη Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ