Παγκοσμια υφεση μπροστα μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H έκρηξη προκαλείται από τις κεντρικές και εμπορικές τράπεζες που δημιουργούν χρήματα από τον αέρα .

Αυτό μειώνει τα επιτόκια, γεγονός που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δανειστούν αυτά τα χρήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα για να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά έργα έντασης κεφαλαίου.

Η αποτυχία προκαλείται όταν η διαδικασία δημιουργίας χρημάτων επιβραδύνεται . Τότε είναι που οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί σπάνιοι πόροι για να ολοκληρώσουν τα έργα τους, επομένως αυτά τα έργα πρέπει να ρευστοποιηθούν για να καταστεί δυνατή η κατανομή εργατικού δυναμικού και άλλων πόρων εκεί που επιθυμούν περισσότερο οι καταναλωτές.

Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο ο επιχειρηματικός κύκλος άνθησης-καύσης προκαλεί τεράστιες βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, αλλά μειώνει επίσης το μακροπρόθεσμο βιοτικό επίπεδο σπαταλώντας σπάνιο κεφάλαιο.

Αυτή είναι μια άλλη εφαρμογή του γεγονότος της οικονομίας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα δωρεάν γεύμα».

Ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθεί ο επιχειρηματικός κύκλος άνθισης-καύσης είναι να αποτρέψουμε τις τράπεζες από το να δημιουργούν χρήματα από τον αέρα.

Αυτή η εξήγηση του επιχειρηματικού κύκλου είναι γνωστή ως η θεωρία του αυστριακού επιχειρηματικού κύκλου και εκείνων που ανέπτυξαν περαιτέρω την πρωτοποριακή θεωρία του.

Όταν η κυβέρνηση και η κεντρική της τράπεζα ενθαρρύνουν την επέκταση της τραπεζικής πίστης, δεν προκαλεί μόνο πληθωρισμό των τιμών, αλλά προκαλεί επίσης αυξανόμενες κακοεπενδύσεις, ιδιαίτερα ακατάλληλες επενδύσεις σε κεφαλαιουχικά αγαθά και υποπαραγωγή καταναλωτικών αγαθών.

Ως εκ τούτου, η προκαλούμενη από την κυβέρνηση πληθωριστική έκρηξη όχι μόνο βλάπτει τους καταναλωτές αυξάνοντας τις τιμές και το κόστος ζωής, αλλά επίσης στρεβλώνει την παραγωγή και δημιουργεί αβάσιμες επενδύσεις. 

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη επανειλημμένα με δύο βασικές επιλογές:

είτε να σταματήσει τον νομισματικό και τραπεζικό πληθωρισμό της, ο οποίος στη συνέχεια θα ακολουθηθεί αναγκαστικά από ύφεση που θα χρησιμεύσει στη ρευστοποίηση των μη υγιών επενδύσεων και στην επιστροφή σε μια πραγματικά ελεύθερη αγορά επενδύσεων και παραγωγής.

ειτε να συνεχίσετε να φουσκώνετε μέχρις ότου ένας παράνομος πληθωρισμός καταστρέψει εντελώς το νόμισμα και επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό χάος.

Οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες έχουν μια επιλογή:

να επιβραδύνουν τη δημιουργία χρήματος και να προκαλέσουν οικονομική κατάρρευση, είτε να επιταχύνουν τη δημιουργία χρήματος και να προκαλέσουν υπερπληθωρισμό.

Έτσι, η αύξηση της προσφοράς χρήματος κατέχει το κλειδί για την πρόβλεψη του επιχειρηματικού κύκλου άνθησης-καύσης.

Η προσφορά χρήματος μειώνεται τώρα στις ΗΠΑ-ΕΕ.

Οι κορυφαίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν προς μια παγκόσμια ύφεση.

Λόγω της ευρείας επιβράδυνσης της αύξησης της προσφοράς χρήματος το περασμένο έτος στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, οι παγκόσμιοι κορυφαίοι οικονομικοί δείκτες πέφτουν σε έδαφος ύφεσης.

Για παράδειγμα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συνθέτει κορυφαίους δείκτες για την Ομάδα των Είκοσι (G20, οι είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Αυστραλίας κ.λπ. ) έχουν πέσει σε επίπεδα που παρατηρούνται μόνο κατά τη διάρκεια παγκόσμιων υφέσεων, 

Επομενως >

Οι παγκόσμιες υφέσεις τείνουν να είναι πιο σοβαρές από τις υφέσεις που περιορίζονται μόνο στις ΗΠΑ-ΕΕ, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μεγάλη χώρα στον κόσμο που να χρησιμεύσει ως αναπτυξιακή μηχανή που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Με βάση το μήνυμα που στέλνεται αυτή τη στιγμή από την αύξηση της προσφοράς χρήματος και άλλους κορυφαίους οικονομικούς δείκτες, τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για τη φάση ύφεσης του επιχειρηματικού κύκλου άνθησης-καύσης.

Για να το κανουμε φραγκοδιφραγκα πρεπει να περιοριστει η αλογιστη προσφορα χρηματος χωρις εργασια ειτε απο αερα κοπανιστο γιατι οι τιμες θα ανεβαινουν συνεχως και θα επελθει υφεση λογω περιορισμενης καταναλωσης.

Δημήτρης D

ΔΗΜΟΦΙΛΗ