Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και η εσχάτη προδοσία: Από το σκάνδαλο Novartis εως τα Τέμπη, η ληστεία στα δημόσια ταμεία μετετράπη σε μαζική δολοφονία Ελλήνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ήταν η ηχηρή επιβεβαίωση όσων υποστήριζαν ότι συγκεκριμένες μορφές διαφθοράς που καταλήγουν σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «οικονομικά εγκλήματα», αλλά ως βαρύτατα κακουργήματα εις βάρος της δημόσιας ασφάλειας και της ζωής των Ελλήνων.

Η πολυετής διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω των σκανδάλων στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, που συνοδεύτηκε από μία συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης των αυτουργών και των ενόχων τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από επίορκους δικαστικούς λειτουργούς, ήταν από τους κύριους παράγοντες της μαζικής δολοφονίας Ελλήνων στα Τέμπη.

Είχε προηγηθεί το τεράστιο εθνικό έγκλημα με τους 36.000 νεκρούς στην πανδημία. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του δυτικού κόσμου όπου η πανδημία μετετράπη σε εθνική τραγωδία, λόγω της αποσάθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σκάνδαλα όπως αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά κυρίως της Novartis, Ήταν αυτά που επέφεραν το μεγαλύτερο χτύπημα στο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες να πεθάνουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτίμηση την ζημιά που προκάλεσε το σκάνδαλο Novartis στο Δημόσιο, στα 215 εκατομμύρια €.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μελέτες, Το ιλιγγιώδες αυτό πόσο αντιστοιχεί στο κόστος λειτουργίας ΜΕΘ για 430,000 ημέρες.

Δηλαδή, με την νοσηλεία τουλάχιστον 14.000 Ελλήνων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Βάσει των στοιχείων της μελέτης λίτρα – Τσιόδρα, σχεδόν 5000 Έλληνες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν τα κλεμμένα της είχαν επενδυθεί σε ΜΕΘ.

Πράγμα που σημαίνει ότι οι αρμόδιοι που με τις πράξεις τους η τις παραλείψεις τους επέτρεψαν στην πολυεθνική του φαρμάκου να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ζημιά στο δημόσιο, ευθύνονται για θανάτους χιλιάδων Ελλήνων, όπως ακριβώς οι συνάδελφοι τους που επέτρεψαν το διαχρονικό πλιάτσικο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, ευθύνονται για τους θανάτους Ελλήνων στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή, το ειδικό δικαστήριο απλώς επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των πολιτικών που ισχυρίστηκαν ότι το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία, είπαν ψέματα.

Την κατάσταση περιέγραψε γλαφυρά η κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία δεν μπορούσε να διανοηθεί πως είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να έχει επιβεβαιώσει την λαθροχειρία της φαρμακευτικής και την ζημιά που προκάλεσε, αλλά να μην έχει τιμωρηθεί κανένας, ενώ αντίθετα στο εδώλιο του κατηγορουμένου να κάθονται ο υπουργός και η εισαγγελέας που προσπάθησαν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Προκαλεί μάλιστα τεράστια εντύπωση η πλήρη αφωνία των μέχρι πρότινος λαλίστατων κυβερνώντων στο ζενίθ του σκάνδαλο Novartis, του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του τότε αναπληρωτή πρωθυπουργού, Βαγγέλη Βενιζέλου.

Δεν έχουν κάνει ούτε ένα σχόλιο για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης που οι ίδιοι παρουσίαζαν όχι απλά ως σκευωρία, αλλά ως εσχάτη προδοσία!

Δήλωναν συγκεκριμένα στις 15-12-2020:

Σαμαράς: «Καταρρίψαμε τη σκευωρία σε βάρος μας. Τώρα μένει να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όλοι οι ένοχοι. Για να μην επαναληφθεί ποτέ τέτοια σκευωρία. Μέχρι τέλους».

Βενιζέλος: «Είναι μια τυπική περίπτωση εσχάτης προδοσίας και με τον παλαιό και με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα. Η σκευωρία Novartis είναι αυτό, κάποιοι σφετερίσθηκαν την ιδιότητά τους ως ασκούντων την εξουσία, ως μελών της κυβέρνησης, σε συνεργασία με κάποιους που σφετερίσθηκαν την ιδιότητά τους ως εισαγγελικών λειτουργών, αλλοίωσαν βασικούς θεσμούς του πολιτεύματός μας προσπαθώντας να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων, δηλαδή να αλλάξουν την προοπτική της χώρας.»

Επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μάλιστα, υπήρξε η μεγάλη συγκάλυψη μίας από τις κύριες υποθέσεις που οδήγησαν στην διάλυση του ελληνικούς σιδηροδρόμους. Με πρωταγωνιστή μάλιστα, τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο. Που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με το δάκρυ του στο βήμα της Βουλής, όταν ενεπλάκη το όνομα του στο σκάνδαλο Novartis.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι τίθεται θέμα εσχάτης προδοσίας, όπως ορθά παρατηρεί ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος. Όταν χάνονται χιλιάδες ζωές Ελλήνων από πράξεις και παραλείψεις πολιτικών και άλλων κρατικών λειτουργών, έχουμε τον ορισμό της προδοσίας κατά του έθνους. Για την ακρίβεια, είναι η πλέον προδοτική πράξη που μπορεί να τελέσει οποιοσδήποτε έχει ορκιστεί να υπηρετεί το έθνος.

Ως εσχάτη προδοσία λοιπόν πρέπει να προσεγγίσουν οι δικαστικές αρχές τόσο την τραγωδία των Τεμπών, διερευνώντας σε βάθος και εντοπίζοντας κάθε ευρώ που άρπαξαν επιτήδειοι, από την πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου του 2022, έως το πλιάτσικο που ξεκίνησε επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη.

Έτσι ακριβώς πρέπει να προσεγγιστεί και το σκάνδαλο Novartis, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε μία ευρύτερη εξεταστική επιτροπή για την εθνική τραγωδία με τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας.

Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, θα συνιστά μία ακόμα συγκάλυψη, που θα οδηγήσει σε νέες εθνικές τραγωδίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ