Γκρίνια για τις καρατομήσεις, στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός ελέγχου είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα μετά την ανανέωση της θητείας του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Η αρχή έγινε με την απόφασή του να οδηγηθούν με συνοπτικές διαδικασίες σε απόταξη δύο ανθυπολοχαγοί, με την κατηγορία της κατοχής μικρής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να έχει προηγηθεί η καταδίκη τους από τη Δικαιοσύνη, ακυρώνοντας έτσι το τεκμήριο της αθωότητας των δύο νεαρών. Ακολούθησε η «εκστρατεία» του στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του στρατεύματος, καρατομώντας, μεταξύ άλλων, και τον αρχιπλοίαρχο οικονομικών Παναγιώτη Σταθόπουλο, ο οποίος υπηρετούσε στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και έχαιρε της εμπιστοσύνης όλων των υπουργών Εθνικής Αμυνας από το 2011. Την ίδια στιγμή, σοκ προκάλεσε η εν πλω αποστρατεία του διοικητή της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δύναμης που εκτελεί την επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ στη Μεσόγειο, αρχιπλοιάρχου Στυλιανού Δημόπουλου.

Ολες αυτές οι κινήσεις του κ. Φλώρου φαίνεται να σχετίζονται με ισορροπίες εντός της ευρύτερης «οικογένειας» του υπουργείου…

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός έχει εκνευριστεί με την «αυθάδεια» της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), η οποία ζητά από την κυβέρνηση βιομηχανική συμμετοχή στην κατασκευή του F-35A μέσω της συμφωνίας SSI, μια συμφωνία που είναι άγνωστο εάν τελικά υπογραφεί. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και την απόκτηση του εξειδικευμένου εξοπλισμού που χρειάζεται για την υποστήριξη των μαχητικών, καθώς και τη συμμετοχή της ΕΑΒΙ στη συμπαραγωγή του F-35A. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός φαίνεται να είναι έξω φρενών (!) με την ΕΑΒΙ, η οποία τόλμησε να ζητήσει από το υπουργείο τη συμμετοχή της στο βιομηχανικό αυτό πρόγραμμα!

Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της ΕΑΒΙ και η συνεργασία της με ξένες αμυντικές βιομηχανίες θα έπρεπε να αποτελεί θεμελιώδη και βασική πολιτική θέση της κυβέρνησης, του υπουργού Εθνικής Αμυνας και, φυσικά, του ιδίου του πρωθυπουργού! Δεν είναι λίγες οι φορές που προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε δημόσιες ομιλίες του έχει επισημάνει τη βούληση της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ΕΑΒΙ. Στο διά ταύτα, όμως, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Και, βέβαια, η περίπλοκη σχέση ενός πρωθυπουργού που παρακολουθεί όλη την ηγεσία των Ε.Δ. αλλά και ενός αρχηγού που είναι οιονεί εκβιαζόμενος (…) από τον οποιονδήποτε, καθιστά την κατάσταση έκρυθμη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ