Ελεεινές δικαιολογίες για το άθλιο περιστατικό με ηλικιωμένη στον Ωρωπό που την έπλυναν με λάστιχο για να την βάλουν σε ασθενοφόρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τις ντροπιαστικές εικόνες που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας και αποτύπωναν δύο νοσηλευτές να πλένουν με λάστιχο μια ηλικιωμένη στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος ο οποίος διέταξε την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

https://twitter.com/pullmangr/status/1632610728212299777?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Την ίδια στιγμή, ένας από τους διασώστες αναμένεται να απολυθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσής του».

Το περιστατικό σχολίασε με τον πλέον ελεεινό τρόπο και ο Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter

Και αυτό γιατί προκαλεί τρομερή εντύπωση το γεγονός πως το Υπουργείο Υγείας και ο Θάνος Πλεύρης τονίζουν ότι στο περιστατικό αφορούσε ιδιωτικό ασθενοφόρο και ιδιώτες νοσηλευτές. Ο υπέρμαχος των ιδιωτικοποίησεων που έχει βαλθεί να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μιλά για τους διασώστες που ήταν ιδιωτικής εταιρείας!

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε «αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στη συγκεκριμένη οικία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και την διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ».

Και πρόσθεσε: «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Σήμερα ξεκινάει η ΕΔΕ, το πόρισμα θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα διακόψουμε την σύμβαση με την εταιρεία, κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ