Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο αποτελεί κόλαφο για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τους Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο αποτελεί κόλαφο για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αθώωση της Τουλουπάκη από κάθε κατηγορία και η τελική ποινή των 10.000 ευρώ στον Παπαγγελόπουλο, είναι ένα χαστούκι στην μισαλλοδοξία τους.

Σε μια πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς, όλοι αυτοί αφιέρωσαν μέρος της ζωής τους για να διωχθούν άνθρωποι που αθωώθηκαν και έμεινε στον αέρα η οσμή του σκανδάλου.

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλούσε δημοσιογράφους «συμμορία» αλλά δεν παραπέμφθηκαν καν. Απειλούσαν την Τουλουπάκη δημόσια ότι θα πάει φυλακή και τώρα λούφαξαν. Ανέντιμη πολιτική μάχη, χρησιμοποίησαν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία για να στήσουν Ειδικά Δικαστήρια.

Οπως ουσιαστικά αποδείχθηκε και με την υπόθεση Παππά και με την υπόθεση Novartis, το τελευταίο που τους ενδιέφερε ήταν η Δικαιοσύνη. Η Ελένη Τουλουπάκη που υπέστη κάθε είδους μαρτύριο μέχρι την στιγμή που άκουσε την απόφαση, εξελίχθηκε σε ιστορικό πρόσωπο. Κατανόησε και η ίδια και όλος ο ελληνικός λαός πως μπορεί η πολιτική να γίνει σκοτεινή, εκδικητική και άδικη.

Όπως και η ίδια δήλωσε «σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης». Ο Παπαγγελόπουλος προφανώς ανακουφισμένος δήλωσε ότι προσπάθησαν επί πέντε χρόνια να τον εξοντώσουν, αλλά απέτυχαν. Αλλά συνολικά η Δικαιοσύνη έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει και πάλι ένας θεσμός που εμπιστεύεται ο λαός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ