Οι κατόπιν εορτής, ανακοινώσεις Γεραπετρίτη για την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Οι ανακοινώσεις αφορούν μέτρα που θα ληφθούν (κατόπιν εορτής) για την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, μετά την αδιανόητη τραγωδία των Τεμπών.

«Η ευθύνη που αναλογούσε στην κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο έχει αναληφθεί», είπε χαρακτηριστικά, σαν να… ξεμπέρδεψε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη από οποιαδήποτε ευθύνη με την παραίτηση του Κώστα Αχ.Καραμανλή. Ο οποίος ωστόσο μια χαρά θα ξανακατέβει υποψήφιος στις εκλογές…

Όπως πρόσθεσε ο νέος Υπουργός Μεταφορών, έχουν τεθεί στη διάθεση του Πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των διοικητών ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ. «Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αντικατάσταση της διοίκησης. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτές τις παραιτήσεις».

Ουσιαστικά η συνέντευξη αυτή του κ.Γεραπετρίτη γίνεται για να επιχειρηθεί (ξανά) η πλήρης αποποίηση των ευθυνών των κυβερνώντων.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη και δεν θα επιδιώξει κανενός είδους ανούσια κομματική αντιπαράθεση», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προλογίζοντας τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε ότι δεν υπάρχει «καμία διάθεση κυβερνητικής παρέμβασης αφενός στη δικαστική έρευνα αφετέρου στη διοικητική έρευνα που θα διεξαγάγει ομάδα τεχνοκρατών».

Το γεγονός ότι έχει φτάσει αυτή η Κυβέρνηση να διευκρινίζει και να επαναλαμβάνει πως δεν θα υπάρξει συγκάλυψη και κυβερνητική παρέμβαση στην έρευνα και στη δικαιοσύνη (σ.σ. για την επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο δεν έχουν ακούσει τίποτα; ), είναι από μόνο του πολύ προβληματικό…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ