Ηλεκτροσόκ στους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ρεύματος! Πλιάτσικο λίγο πριν τις εκλογές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεβασμένες εμφανίζονται οι τιμές ρεύματος τον Φεβρουάριο μετά τη μείωση της επιδότησης. Μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου καταγράφηκε τόσο σημαντική αύξηση είναι η Αθήνα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

Πόσο κοστίζει το ρεύμα στην Αθήνα

Στο 6% η αύξηση των τιμολογίων, ενώ φαίνεται ότι καταγράφεται υποχώρηση στις τιμές του φυσικού αερίου. Το «ψαλίδισμα» στις επιδοτήσεις έκανε ακριβότερο το ηλεκτρικό για τα νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων καταναλωτών είδε τις τιμές του ρεύματος να συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά για τέταρτο συνεχή μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το μηνιαίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI), των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας Αυστρίας και Ουγγαρίας από κοινού με την εταιρεία VaasaETT, η Αθήνα κατέγραψε άνοδο των τιμών της λιανικής κατά 6%. Ο λόγος για τις αυξήσεις αυτές στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εντοπίζονται στην διαφορά στο ύψος των επιδοτήσεων που έδωσε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, καθώς μειώθηκαν από τα 330 ευρώ/MWh σε 40 ευρώ/MWh, μετά την πτώση των τιμών χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές, επίσης, στο Παρίσι κατά 9% και στην Μαδρίτη κατά 8%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση είδε η Στοκχόλμη κατά 28%, ακολουθούμενη από τη Ρώμη και το Ταλίν κατά 25% και την Κοπεγχάγη κατά 23%.

Στην Αθήνα η μέση τιμή για τα νοικοκυριά ήταν στα 0,3019 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή στα 30,19 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η ελληνική πρωτεύουσα αναρριχήθηκε στη 12η από την 15η θέση τον Ιανουάριο. Η μέση αύξηση που καταγράφηκε σε διάστημα ενός μηνός ήταν 6% και ήταν η τρίτη υψηλότερη στις 33 πόλεις του δείγματος της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ