Τέμπη: Η Ζήνα Κουτσελινη γκρεμίζει τα ψεύδη Μητσοτάκη με αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλύψεων συνέχεια από τον επικεφαλής του οργανισμού σιδηροδρόμων της ΕΕ, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στείλει έγγραφο με το οποίο να ζητά την συνδρομή του οργανισμού.

Ο δόκτωρ Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ μιλώντας στο Star και την εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα, Άφησε μεγάλες αιχμές για τις προθέσεις Μητσοτάκη αναφορικά με την διερεύνηση της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ενημερώσει ήδη την ΕΕ πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεξάρτητος φορέας που μπορεί να διερευνήσει με αμεροληψία σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση μας, διότι όπως αποκαλύψαμε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ψηφίσει στις 21.1.2023, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νόμο 5014/2023 που με το άρθρο 3  αυτού συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων! Ο Μητσοτάκης όμως παραβιάζοντας τον ίδιο το νόμο που ψήφισε, φτιάχνει κυβερνητική επιτροπή για να διερευνήσει την κυβέρνηση!

81AEB101 E7AB 4E27 8C95 92361AFA2565
Οι χαρακτηριστικές δηλώσεις Ντόπελμπάουερ

706D15D6 0EF3 4AAD A026 3CAD3D5B77F1

Ο διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ (ERA), δόκτωρ Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ, γκρέμισε κυριολεκτικά την πρωτοφανή μεθόδευση Μητσοτάκη, με την σύσταση κυβερνητικής επιτροπής η οποία θα παρενέβαινε στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης αναφορικά με την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

B21D8A98 4FD3 4FC3 AB32 11C7DB48FD98
Ερωτηματικά του επικεφαλής των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων για την επιτροπή Μητσοτάκη

Είχαμε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή ότι ο λόγος σύστασης της συγκεκριμένης κυβερνητικής επιτροπής, ήταν η συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών και η ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Αποδείξαμε τον λόγο που η συγκεκριμένη επιτροπή παραβιάζει ακόμα και το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε, αναφορικά με την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής για την Διερεύνηση Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Ο πλέον αρμόδιος θεσμικός παράγοντας λοιπόν της ΕΕ, ερωτώμενος και εχθές από το Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη αναφορικά με την επιτροπή που συνέστησε ο πρωθυπουργός και την επιστολή που έστειλε, προσπαθώντας να επιβάλλει την συμπερίληψη του πορίσματος της επιτροπής στην δικογραφία, ήταν απόλυτος. Είπε συγκεκριμένα:

«Θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των ερευνών. Να έχουμε την τεχνική έρευνα που θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα κενά, την νομική έρευνα, για τις νομικές ευθύνες από τον εισαγγελέα και την έρευνα για τις πολιτικές ευθύνες! (Η τελευταία φράση του, για την Ελλάδα, σημαίνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής)

Πρέπει οι έρευνες να διαχωριστούν. Ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί μία σωστή και εις βάθος έρευνα εκ της οποίας το αποτέλεσμα θα προκύψουν μαθήματα που θα πρέπει να γίνουν κατανοητά για να αποφευχθούν ατυχήματα στο μέλλον».

Έπειτα από αυτή την κορυφαία παρέμβαση, θεωρούμε δεδομένη την απόρριψη της επιστολής Μητσοτάκη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και την επιστροφή της στον αποστολέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ