Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Νικήτα: Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες και προδότες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικός ήταν ο λόγος του πατέρα του 23χρονου πυροσβέστη που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα βαγόνια του μοιραίου Intercity, στα Τέμπη.

Ο πατέρας του Νικήτα, μέσα στον πόνο και τον θρήνο του βρήκε το κουράγιο να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν τον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ παράλληλα έστειλε ηχηρό μήνυμα στους συμπολίτες του.

«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και το Πυροσβεστικό Σώμα. Όταν πήρα τον διοικητή για την κηδεία, μου είπε ότι δυσκολεύεται να βρει άτομα για τη βάρδια, γιατί όλοι ήθελαν να πάνε», είπε αρχικά ο πατέρας του Νικήτα, για τον οποίο χθες πλήθος εποχικών πυροσβεστών διαδήλωσε στο Σύνταγμα, με μαύρα περιβραχιόνια.

Ο Νικήτας μπήκε στο μοιραίο τρένο μαζί με την αγαπημένη του προκειμένου να επισκεφθούν τους γονείς του και να την γνωρίσει στην οικογένειά του. Το ζευγάρι δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο σπίτι.

Μιλώντας για το αδικοχαμένο παλικάρι του, ο πατέρας του Νικήτα ανέφερε πως «ήταν άνθρωπος της προσφοράς, ήταν ένα παιδί που ευχαριστιόταν να βοηθάει». Μάλιστα, η τελευταία φορά που μίλησε με τους γονείς του, ήταν όταν το αργά το βράδυ, λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, έστειλε μήνυμα στη μητέρα του ότι θα καθυστερούσε να φτάσει και ότι ένας φίλος τους θα πήγαινε να τους παραλάβει από τον σταθμό.

«Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όχι μόνο ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες, θα περιμένω να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου» ανέφερε ο πατέρας και πρόσθεσε ότι στο μέλλον θα κινηθούν νομικά, διεκδικώντας τη δίωξη των υπευθύνων για αυτό το έγκλημα: «Κάποια στιγμή οι υψηλά ιστάμενοι να φοβούνται να αναλαμβάνουν τις ευθύνες του. Τώρα που έρχονται εκλογές, να ψηφίσουμε αυτούς που είναι άξιοι, όχι όποιον μας βολέψει» ανέφερε ο πατέρας και έκλεισε παραθέτοντας την φράση του Τζωρτζ Όργουελ «ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα! Είναι συνεργός τους!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ