Σειστηκε όλη η χώρα: Η μεγαλύτερη διαμαρτυρία όλων των εποχών στην Αθήνα – Λαοθάλασσα οργής για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική ήταν η προσέλευση του κόσμου στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, με τον κόσμο να ζητάει δικαίωση για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη και στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, ανάμεσά τους νέα παιδιά και φοιτητές. 

5827221

Από τις 11 το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα Τέμπη, με κεντρικό σύνθημα «δολοφόνοι».

5826951

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., πάνω από 50.000 βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν. 

5827015

26905566

Οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου έχουν πλημμυρίσει από διαδηλωτές, ενώ στο Σύνταγμα έφτασε μεγάλος όγκος των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόσωπα οργισμένα, με δάκρυα στα μάτια, γονείς, νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας, βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τα θύματα του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Την «τιμητική» τους είχαν πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

5826857

5826861

5827063

5826951

5827009

5827035

5827047

5827069

26905566 1

26905606

Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Mολότοφ και χημικά

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με ομάδα διαδηλωτών, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία για τους νεκρούς των Τεμπών.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς έξω από τη Βουλή και εκείνοι απάντησανρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης.

5827256

5827260

Συλλήψεις

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοβολίδες, πέτρες, ρόπαλα και κουκούλες. Οι επτά συλληφθέντες, που κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Στην Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία» πραγματοποιήσαν διαδήλωση στην Καμάρα μέλη σωματείων, κινήσεων και οργανώσεων.

thes1 1

thes2 2

thes3 1

thes4

thes5

thes6

thes7

Eπεισόδια έξω από τον ΟΣΕ

Κατά την διάρκεια της μεγάλης διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα για το έγκλημα στα Τέμπη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς ξεκίνησε πετροπόλεμος, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών στο πλήθος.

Πλημμύρισε η Λάρισα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιήθκε στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί, αλλά και «νέα γενιά σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», μαθητές κρατούσαν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

larisa 4larisa1 2larisa2 1larisa3 1

Στην Κρήτη

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση στην Κρήτη. Στην απεργία συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, πρωτοβάθμια σωματεία.

kriti apergia kai syllalitiria gia tin tragodia sta tebi eikoneskriti apergia kai syllalitiria gia tin tragodia sta tebi eikones 1kriti apergia kai syllalitiria gia tin tragodia sta tebi eikones 2

Στη Δράμα

Στην Δράμα, στους δρόμους κατέβηκαν μαθητές, φορείς και σωματεία με κύριο αίτημα να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

dr1

dr2

dr3

dr4

dr5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ