Άρχισαν ξανά οι πιέσεις για να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, για το ευρωπαϊκό σχέδιο εξομάλυνσης των σχέσεων των δυο χωρών, άνοιξε πάλι η συζήτηση για την αναγνώριση του Κοσόβου από τη χώρα μας.

Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμα του Μπεσνίκ Μπισλίμι, αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Κοσόβου, ο οποίος πριν λίγες μέρες βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια.

Να σημειωθεί ότι ήδη στην ορολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει ο όρος των Έξι Δυτικών Βαλκανίων (WB6), που εντάσσεται και το Κόσοβο, γεγονός που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν το Κόσοβο μελλοντικό μέλος τους.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αρχίσει τις πιέσεις και προς τη χώρα μας, για να προχωρήσουμε στην αναγνώριση του Κοσόβου. Ως επιχείρημα μάλιστα χρησιμοποίησε ο Κοσοβάρος αντιπρόεδρος ότι «η Αθήνα θα πρέπει να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ να κάνει το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων».

Βεβαίως το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αναγνωρίσει το Κόσοβο, όταν υπάρχει η πληγή του Κυπριακού, αφήνει παγερά αδιάφορο τον αντιπρόεδρο του Κοσόβου και τις ευρωπαϊκές και υπερατλαντικές δυνάμεις, που θέλουν το Κόσοβο ανάχωμα στη Ρωσία, μετά και την υποστήριξη που της έχει παράσχει η Σερβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ