Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Αντώνη Αντωνά.

Σταγόνες μνήμης και γνώσης ιστορίας των αμετανόητων Τούρκων.

Οι επικείμενες εκλογές στην Τουρκία και τα πικρά διδάγματα, που πρέπει ο Ελληνισμός να αντλεί, από την επεκτατική πολιτική ΟΛΩΝ των Τούρκων πολιτικών, από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ας μην πάμε πιο πίσω επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τοις πάσι είναι γνωστά τα εγκλήματα, που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και ειδικά της Ελλάδας και Κύπρου

Σήμερα οι παραλλαγές «καμουφλάζ» ανάμεσα στην αντιπολίτευση του «προοδευτικού» συνασπισμού των 6 κομμάτων , του νεοθωμανού Ερντογάν και του κυβερνητικό εταίρου του Ερντογάν γκρίζου λύκου Μπαχτσελί, καλλιεργούν γενικά ένα φαντασιακό σκηνικό, μιας δήθεν “Γαλάζιας Πατρίδας” στην τουρκική κοινή γνώμη, όπου αμφισβητείται ευθέως η ελληνικότητα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και της Ελληνικής Κύπρου, τα οποία όμως κατοικούνται από Έλληνες πάνω από 3.000 χρόνια. Και ψευδώς ας λένε αναμεταξύ τους ότι τα πήραν οι Έλληνες από τους Τούρκους….!!!

Όλες αυτές οι κινήσεις σκοπό έχουν η Τουρκία να καταστεί η ισχυρότερη Ισλαμική δύναμη στον κόσμο. Η υπεράσπιση και επέκταση του Ισλάμ με βάση το φιλοπολεμικό Κοράνι και τις παρακαταθήκες των Οθωμανών προπατέρωντους, όσον και του εγκληματία Αττατούρκ συμβαδίζει με τις απόψεις και ιδεολογία ΟΛΩΝ των Τούρκων πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων, όσον και αντιπολίτευσης. Τίποτα δεν αλλάζει… Απλά αλλάζει ο Μανωλιός και φοράτα ρούχα του αλλιώς….                                                                                                 Η Tουρκία, είναι η  μοναδική χώρα στον κόσμο, που είναι υπερήφανη για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της και θα συνεχίσει στο διηνεκές.

Ναι, αυτοί οι κακοί γείτονες αμετανόητοι Τούρκοι περήφανοι για την βαρβαρότητα τους είναι και γιορτάζουν επετείους καταπάτησης ξένων εδαφών και γενοκτονιώνόλοι….Και αυτό οφείλεται και στους δυτικούς συμμάχους και φίλους, που τους προδίδουν ανέκαθεν, αλλά τους ανέχονται……
Αρχής γενομένης για την καταγωγή των Τούρκων…
«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή όσον αφορά μέρες και πράξεις, του πατέρα των Τούρκων Αττατούρκ,  ο οποίος όπως και ο προφήτης τους Μωάμεθ άφησαν απαράβατες εντολές στους μετέπειτα ηγήτορες του τουρκικού έθνους …. Νυν και επόμενους ….

Για την ιστορία παρένθεση: Η δεκάχρονη θητεία του προξένου των ΗΠΑ Χόρτονστην τουρκική επικράτεια, και μάλιστα σ’ εποχές κρισιμότατες, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει, σε όλο τους το μεγαλείο, την τουρκική εγκληματική νοοτροπία και επεκτατική πολιτική, που τις καταγράφει με κάθε παρρησία.
Ενδεικτικά αποσπάσματα……
«Ο συστηματικός εμπρησμός της Σμύρνης έγινε από τους στρατιώτας του Μουσταφά Κεμάλ με τον σκοπό να εξολοθρευθούν οι χριστιανοί της Μικράς Ασίας και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ πια στην Πατρίδα τους. Βέβαιο είναι ακόμη, ότι εκτός από την φωτιά είχαν προσχεδιασθεί και οι σφαγές και οι λεηλασίες. Χιλιάδες υποφέρουν και αποθνήσκουν εις την Σμύρνην. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων υπερβαίνει πάσαν περιγραφήν. Δεν ενθυμούμαι επεισόδιον εις την ιστορίαν παρομοίων ανθρωπίνων συμφορών. ΄Εχοντες οπίσω των τα καιόμενα σπίτια των, οι άνθρωποι αυτοί μένουν επί ώρας και ημέρας εις την προκυμαίαν της Σμύρνης γυναίκες, άνδρες και παιδιά κραυγάζοντες και εκλιπαρούντες πλοία για να φύγουν».
«Πιστεύω ότι όλες αυτές οι σφαγές θα είχαν αποτραπεί, αν οι συμμαχικές δυνάμεις, που στάθμευαν στο λιμάνι της Σμύρνης (στα γαλλικά, ιταλικά, βρετανικά και αμερικανικά πλοία) έδιναν στον Κεμάλ να καταλάβει ότι έπρεπε να αποφύγει τις βιαιότητες… Οτανόμως ο Κεμάλ βλέπει τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να παρακολουθούν εκ του ασφαλούς, από τα πολεμικά καράβια τους τις τρομερές του ενέργειες, είναι φυσικό να αποθρασύνεται και να προβαίνει σε ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα».
«Από τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη θα κατακυρωθεί στους Τούρκους… (αυτοί) θα στραφούν κατά των βαλκανικών κρατών αν όχι σήμερα ή αύριο, σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ειρήνη στην Ευρώπη θα βρίσκεται πλέον σε διαρκή κίνδυνο, γιατί η τουρκική φυλή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις τέχνες της ειρήνης  ξέρει μόνο από πόλεμο και καταστροφές. Ο Τούρκος δεν μπορεί να απόσχει από πολεμικές ή επιθετικές ενέργειες. Οποιος κάνει σχέδια, βασιζόμενος στις υποσχέσεις των Τούρκων ή σε άλλες αισιόδοξες εικασίες, θα απογοητευτεί οικτρά. Οσο για τους πολιτικούς που φαντάζονται διαφορετικά σχήματα για το μέλλον, χτίζουν πύργους στην άμμο».
«Ολες οι σφαγές που έχουν γίνει στην ιστορία του τουρκικού λαού σε βάρος πληθυσμών, διατάσσονταν πάντα από ανώτερες αρχές.. Οποιος πιστεύει ότι οι δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ διέπραξαν τα προαναφερόμενα εγκλήματα στη Σμύρνη ξεφεύγοντας από τον έλεγχο του ηγέτη τους και ότι ο ίδιος τις χαλιναγώγησε αμέσως μόλις ανάκτησε τον έλεγχο της κατάστασης, δεν έχει ιδέα από τουρκική ιστορία και από τον τρόπο που λειτουργεί η Τουρκία» .
«Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις»
«Οι σφαγές, που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε το Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο *Μουσταφά Κεμάλ»
Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων, από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει στο τέλος:
«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος».

Και ενδεικτικά ξένοι ηγέτες ….

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη οι Οθωμανοί, , ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας, που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)
-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt1759-1837)
-Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..
-Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.
-Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής
-Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας
(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον)

*Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (Mustafa Kemal Atatürk, προφέρεται: [mustaˈfaceˈmal aˈtaˌtyɾc]Θεσσαλονίκη, 1881 – Κωνσταντινούπολη, 10 Νοεμβρίου 1938) ήταν Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός. Ήταν ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ουσιαστικά ανέλαβεπραξικοπηματικά μια διαμελισμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας το εναπομείναν υπόλοιπο των εδαφών στην Ανατολία κατόρθωσε αφού κατέσφαξε όλες τις χριστιανικές μειονότητες με την ανοχή και βοήθεια των *Δυτικών και ειδικά των Γερμανών, να μετατρέψει σε κράτος «δυτικού»προτύπου, ονομάζοντάς το Τουρκία και αποτελώντας έως και σήμερα εθνάρχη της Τουρκίας στη συνείδηση του τουρκικού έθνους.

Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δίνοντάς της ατμόπλοια και σιδηροδρόμους, εκπαιδεύοντας τον στρατό της και τον στόλο της, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση». Σατωβριάνδος

9k=

Η κυβέρνησή του ακολούθησε μια πολιτική εκτουρκισμού, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ομοιογενές, ενιαίο και πάνω από όλα κοσμικό έθνος υπό το τουρκικό λάβαρο. Επί Ατατούρκ, ζητήθηκε από τις μειονότητες στην Τουρκία να μιλούν τουρκικά δημόσια και δεν τους επιτρεπόταν να διατηρήσουν τη δική τους γλώσσα. Τα Ελληνικά τοπωνύμια και οι μειονότητες διατάχθηκαν να λάβουν τουρκικό επώνυμο σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις.

Το τουρκικό κοινοβούλιο του απένειμε το επώνυμο Ατατούρκ το 1934, που σημαίνει «Πατέρας των Τούρκων», σε αναγνώριση του ρόλου που έπαιξε στην οικοδόμηση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.( Wikipedia)

Ενδεικτικά: Επί εποχής Κεμάλ Ατατούρκ 1927- 1943, επήλθε η Μικρασιατική καταστροφή, επί Τζελάλ Μπαγάρ 1950-1960, οι ΤΚ κατέσφαζαν αθώους αμάχους στην Κύπρο, στην δε Τουρκία ο όχλος κατέστρεφε Ελληνικές περιουσίες και δολοφονούσε Έλληνες Μικρασιάτες, επί Τζεμάλ Γκιουρσέλ 1961-1966 Τουρκοκυπριακή ανταρσία με δεκάδες ΕΚ δολοφονημένους αμάχους. Βομβαρδισμοί Ελληνικών χωριών. Και επί εποχής πρωθυπουργίας Μπουλέτ Ετσεβίτ το 1974 έγινε η Βάρβαρη τουρκική εισβολή στη Κύπρο…6,000 δολοφονημένοι άμαχοι, 300,000 εκτοπισμένοι, 850 όμηροι γυναίκες βάναυσα κακοποιημένες, 550 εκκλησίες συλημένες, το 37% των πατρίων εδαφών υπο κατοχή κλπ.

Και οι σημερινοί ηγέτες της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι …«Η συμμαχία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της προς την ίδια κατεύθυνση, με βάση τις θεμελιώδεις αρχές και στόχους της» οι οποίες βέβαια δεν απέχουν και πολύ από τις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν, όσον αφορά Ελλάδα και Κύπρο….

Π.χ. Ανθελληνικές δηλώσεις της Ακσενέρ, που εκφράζει και την επεκτατική πολιτική της τουρκικής αντιπολίτευσης                                                                        Τη στήριξη της στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά τις απειλές του απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασε η πρόεδρος του ακροδεξιού«Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ. Με την τουρκική αντιπολίτευση να ταυτίζεται πλήρως με την ανθελληνική ρητορική και αρκετές φορές να επικρίνειτον Ερντογάν για «υποχωρητικότητα» απέναντι στην Αθήνα.                                                            Ο Ερντογάν λοιπόν βρίσκει «υποστηρικτές» στο κρεσέντο των προκλήσεων και από την ομάδα των 6 αντιπολιτευομένων κομμάτων και για αυτό μιλά προκλητικά  το τελευταίο διάστημα με ξεκάθαρες απειλές για τα ελληνικά νησιά.

Χαρακτηριστική και η δήλωση της Μεράλ Ακσενέρ που κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάννα μη μείνει στα λόγια για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, αλλά να κάνει αυτό που πρέπει.                «Μη μιλάς κάνε αυτό που πρέπει Από τη στιγμή που ίδιος κάνει λόγο για νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή στο Αιγαίο (…) τότε μη μιλάς εναντίοντης Ελλάδας. Κάνε αυτό που πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του «Καλού κόμματος» και ουσιαστικά τάσσεται στο πλευρό του Τούρκου Προέδρου, για τις ακραίες προκλήσεις του για εισβολή στην Ελλάδα αλλά και κατάληψη όλης της Ελληνικής Κύπρου.

Αυτονόητο είναι ότι οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου, βρίσκονται σταθερά στην πολιτική ατζέντα της Τουρκίας, τόσο από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις «θα έρθουμε ξαφνικά σε ένα βράδυ» όσο και από την αντιπολίτευση η οποία με τα μηνύματα, που στέλνει είναι σαν να λέει «προχώρα είμαστε μαζί σου», το σκηνικό που διαμορφώνεται στην Τουρκία απέναντι στην Αθήνα και Λευκωσία χαρακτηρίζεται εκρηκτικό και εμείς τείνουμε χέρι φιλίας και επαναπροσέγγισης σε δόλιους επίδοξους ολετήρες του Ελληνισμού. Όταν μας το δαγκώσουν (και δεν θα είναι η πρώτη φορά),  τότε θα αντιληφθούμε το «νόημα» της επαναπροσέγγισης μαζί τους. Η ουχιά και η Τουρκιά δεν έχουνε μπιστιά, ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι-Latest unqui s in herba και όπως ο μέγας Ρήγας Φεραίος λάλησε και έγραψε …..Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήντου, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του. «Επαναστατική Προκήρυξις»

Όσο και για τα «μισόλογα» του Δημάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Ιμάμογλου, αποδεικνύουν το αδίστακτο πρόσωπο της Τουρκίας. Ο Κεμαλιστής Ιμάμογλου ουδέποτε αποκήρυξε το ανθελληνικό παραλήρημα των «αντιπολιτευόμενων» Κεμαλιστών και τις ευθείες προτροπές για κατάληψη ελληνικών νησιών. Και ταυτόχρονα αναγνωρίζει πλήρως το Τουρκοκυπριακό καθεστώς και αυτονόητο την κατοχή της Κύπρου. Τελευταία θερμό μήνυμα απέστειλε στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ για την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Κύπρου, αφαιρώντας σκόπιμα της Β. Κύπρου… τουτέστιν ολόκληρης της Κύπρου….

Όσον αφορά  *Κιλιτσντάρογλου, μαζί με τη Μεράλ Ακσενέρ του Καλού Κόμματος (İyi parti), τον Τεμέλ Καραμολάογλου από το Κόμμα Ευδαιμονίας (SP), τον πρώηαναπληρωτή πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν από το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA), τον πρώην πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλουαπό το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi) και τον Γκιουλτεκίν Ουισάλ από το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) έβαλαν τις υπογραφές τους σε ένα έγγραφο 12 σημείων, που σκιαγραφεί τα βήματα, που θα ακολουθηθούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και δεν διαφέρουν όσον αφορά επεκτατική πολιτική, που ακολούθησαν όλοι οι πρώην Τούρκοι ηγέτες …

*Σε ένα ριζοσπαστικό βήμα, το 2014, ο σημερινός ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, δημιούργησε μια εκλογική συμμαχία με το τουρκικό εθνικιστικό MHP (από αυτό προέρχονται η Μεράλ Ακσενέρ και ο τότε δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς), το οποίο κατά τη δεκαετία του 1970 ήταν σκληρός εχθρός του CHP σε μια εποχή που εθνικιστές και κομμουνιστές αλληλοσκοτώνονταν επιζητώντας αλλαγή καθεστώτος. Και τα δύο κόμματα πρότειναν τον Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, έναν εθνικιστή με ισλαμικές ρίζες, για τις προεδρικές εκλογές. Με λίγα λόγια και σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσει ακάθεκτος μια πολιτική, αν τυχόν κερδίσει, βασισμένη στις εθνικιστικές  ρίζες του Ισλάμ και εντολές του Κεμάλ Αττατούρκ τον οποίο έχει σαν πρότυπο …                                                        Και οι «ανθελληνικές» θέσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης που θέλει να εκθρονίσει τον Ερντογάν

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μπορεί να μην… μοιάζει πολιτικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας, αλλά οι απόψεις του για την Ελλάδα δείχνουν να… ταυτίζονται και μάλιστα σε πολλά σημεία με τον Ερντογάν και τον πραιτωριανό του γκρίζο λύκο Μπαχτσελί. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) από παλία, έχει «ανθελληνικές» θέσεις και μάλιστα τις έχει διακηρύξει και δημόσια.

(8.3.2023) στις οποίες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλάει για την Ελλάδα και την απειλεί… όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγους μήνες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει ότι κάποια από τα ελληνικά νησιά «είναι υπό κατοχή» και μάλιστα είχε προτρέψει τον πρόεδροτης Τουρκίας, να μιμηθεί αυτό που είχε κάνει ο τέως πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, με την εισβολή στην Κύπρο το 1974 λέγοντας: «Ερντογάν, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ την Κύπρο».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει και στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 σε ομιλία του στην Τουρκία: «Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς που λένε “έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα”. Τι έκανε όμως, ο Ετζεβίτ στην Κύπρο;Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση. Ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και απλά ανακοίνωσε “ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο” και τελείωσε. Τελείωσε», τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου.

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το λέω συνέχεια, όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος, ο Ερντογάν λέει συνέχεια: “θα έρθω μια νύχτα, θα έρθω ξημερώματα”. Τι θέλεις δηλαδή να σου στείλουν πρόσκληση “παρακαλώελάτε”. έχει θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!».                                                                       «Τα νησιά είναι υπό κατοχή, όταν εγώ έρθω θα τα πάρω όλα»

9k=

Ο πιο πρόσφατος προκλητικός χάρτης, που διακινείται από το κόμμα της «λύκαινας» Ακσενέρ, παρουσιάζει με κόκκινο χρώμα ως ισλαμο-τουρκικές μεγάλες χερσαίες εκτάσεις των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.Συγκεκριμένα, στην τουρκική επικράτεια εντάσσουν ολόκληρη την Θράκη, τμήμα της Μακεδονίας συμπεριλαμβάνοντας τους νομούς Θεσσαλονίκης και την Χαλκιδικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη μισή Βουλγαρία, ολόκληρη την Κύπρο, ολόκληρη την βόρεια Συρία και κυρίως τις περιοχές που διεκδικούν οι Κούρδοι, περιοχές της Γεωργίας και του Ιράκ.                                                                                                                                      Σε καταπατημένα εδάφη ζείτε σήμερα βάρβαροι, που από γένεσης τους Ελληνικά ήταν και Ελληνικά θε να γενούν.

Z                Εν συνεχεία, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, δεν είναι η πρώτη φορά, που έχει απειλήσει τη χώρα μας με εισβολή στοχοποιώντας τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο.                                                                Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 2017 είχε σχολιάσει δηλώσεις του τότε υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε πει για την στάση της Τουρκίας: «μολών λαβέ».                                                                                                                         Ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία είχε πει επίσης για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου: «H Eλλάδα κατέλαβε 18 νησιά στο Αιγαίο. Το λέω πάντα. Φίλε μου απαντάς σε ό,τι λέω. Πες έστω μια πρόταση γι’ αυτά τα 18 νησιά. Ο υπουργόςΆμυνας της Ελλάδας, μου απάντησε και είπε “μολών λαβέ”!. Όταν λοιπόν έρθω εγώ θα πάρω όλα εκείνα τα κατεχόμενα νησιά μια νύχτα…»                                                                                                                             Ελάτε λοιπόν και εσύ και ο Ερντογάν και όμοιοι σας μια νύχτα και δεν θα ξημερωθείτε … διότι …Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του …                                                                                                                                                               Και τέλος εξαιρετικά αφιερώνουμε στους κακούς γείτονες το πιο κάτω …                                                                    Μαύρείν’ η νύκτα στα βουνά,                                                     στους βράχους πέφτει χιόνι.                                               Μες στ’ άγρια, στα σκοτεινά,                                         στες τραχιές πέτρες, στα στενά,                                          ο Έλλην ξεσπαθώνει.                                                       Στο δεξί χέρι το γυμνό                                              βαστά αστροπελέκι.                                                     Παλάτι έχει το βουνό                                                  και σκέπασμα τον ουρανό,                                                κ’ ελπίδα το τουφέκι.                                                 Φεύγουν οι τύραννοι χλωμοί                                              το μαύρο του μαχαίρι·                                                    μ’ ιδρώτα βρέχει το ψωμί,                                             ξέρει να ζήσει με τιμή,                                                  και να πεθάνει ξέρει.                                                    Τον κόσμ’ ο δόλος διοικεί                                                  κι η άδικ’ ειμαρμένη.                                              Τα πλούτη έχουν οι κακοί,                                                 κι εδώ στους βράχουςκατοικεί                                                  η αρετή κρυμμένη. (Του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή

9k=

2Q==

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ