Ιταλία: 1100 μετανάστες κατέπλευσαν στην Λαμπεντούζα μέσα σε 24 ώρες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταματημό δεν έχουν οι καταπλεύσεις μεταναστών και προσφύγων στη νήσο Λαμπεντούζα της Ιταλίας, με το κέντρο πρώτης υποδοχής του μικρού αυτού νησιού νότια της Σικελίας να έχει καταγράψει 1.175 νέες αφίξεις μόνο κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο!

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταγωγή από τη Σενεγάλη, το Καμερούν, το Μάλι και την Ακτή Ελεφαντοστού και, όπως δήλωσαν στους άνδρες και στις γυναίκες της ιταλικής Ακτοφυλακής, επιβιβάσθηκαν σε πλοιάρια που σάλπαραν από το Σφαξ της Τυνησίας.

Εξαιτίας δε θαλασσοταραχής ανοικτά της Λαμπεντούζα, χθες το βράδυ σημειώθηκε ένα ακόμη ναυάγιο, καθώς πλεούμενο μήκους οκτώ μέτρων άρχισε να μπάζει νερό, ωθώντας την ιταλική Ακτοφυλακή να κινητοποιήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να διασώσει είκοσι μετανάστες και πρόσφυγες. Ωστόσο, μια νεαρή γυναίκα δεν τα κατάφερε, και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα.

Ακατάπαυστος ο απόπλους πλοιαρίων λαθροδιακινητών

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, παρά την ταραγμένη θάλασσα, τα πλοιάρια των διακινητών αναχωρούν τις ημέρες αυτές από την Τυνησία σχεδόν ακατάπαυστα. Σήμερα το απόγευμα, παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι θα συνεδριάσει στο Κούτρο της Καλαβρίας, όπου πριν από δώδεκα ημέρες, σε πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε κοντά στις ακτές, έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από εβδομήντα άνθρωποι.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει νέες αποφάσεις, με αύξηση των ποινών για τους διακινητές, ενίσχυση των νόμιμων ροών μετανάστευσης και των «ανθρωπιστικών διαδρόμων», όπως και μείωση της γραφειοκρατίας, με στόχο τη γρηγορότερη έκδοση άδειας παραμονής για τους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο ιταλικός νόμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ